Gemeente Het Bildt


Bilkerts tevreden over bezuinigingsproces

07-10-2011 08:51

Bilkerts geven in grote meerderheid aan tevreden te zijn over hoe de gemeente het bezuinigingsproces heeft aangepakt.

De gemiddelde waardering voor het proces is een 7,4. Betrokkenen beoordeelden de informatievoorziening en communicatie met de gemeente overwegend goed en positief. Bovendien namen begrip en interesse voor de bij een derde van de Bilkerts toe.

De gemeente vroeg zichtbaar betrokken Bilkerts, de Bilkerts die bij een van de zes bezuinigingsbijeenkomsten, van november tot en met juni, aanwezig waren, hoe zij de interactie, wisselwerking met de gemeente ervaren hebben. In totaal stuurden 102 van 241 deelnemers (= 42%) de vragenlijst terug.

Gemeente het Bildt organiseerde in 2010 en 2011 een serie dorpsbijeenkomsten waar zij de voorlopige bezuinigingsvoorstellen van het college, besprak met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en de inwoners van de Bildtse dorpen. Na deze ronde paste zij de voorstellen aan. In juni stelden zij de definitieve bezuinigingen vast. Burgemeester Krol: "Het college is tevreden over zowel de uitkomst als het proces. Het Bildt koos o.a. voor instandhouding van het minimabeleid en beperkte lastenverhoging. Een pijnlijke operatie, met een goede afloop."

---