Politie Amsterdam-Amstelland

Onderzoek overval Hund nog steeds in volle gang

Het rechercheonderzoek naar de gewelddadige overval op juwelier Hund die daarbij werd doodgeschoten is nog steeds in volle gang. Een TGO (Team Grootschalige Opsporing) is nog op volle sterkte bezig met het onderzoek. De overval vond bijna een jaar geleden op donderdag 7 oktober plaats. Bij deze overval werd de eigenaar, de 66-jarige Fred Hund, doodgeschoten.

Sportschoen van Nike
Twee overvallers kwamen met een scooter naar de Jan Evertsenstraat gereden. Ze plaatsten de scooter voor de juwelierszaak Hund. De twee overvallers betraden de winkel en bedreigden de twee aanwezige personeelsleden met een vuurwapen. Er ontstond een worsteling waarbij Fred Hund werd neergeschoten. De overvallers vluchtten op hun scooter weg via de Admiralengracht. Een van de overvallers verloor in de juwelierszaak een sportschoen van het merk Nike. Ondanks reanimatie en een snelle overbrenging naar een ziekenhuis overleed de heer Hund in het ziekenhuis.

Beloningen gelden nog steeds
Dat het oplossen van deze dodelijke overval, dat onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam, een hoge prioriteit heeft bij de politie blijkt wel uit het feit dat dit TGO nog actief is. Meerdere onderzoeksrichtingen en scenarios zijn onderzocht . De beloningen die in deze zaak zijn uitgeloofd, gelden nog steeds. Het gaat hierbij om 20.000 euro die beschikbaar is gesteld door de hoofdofficier van justitie van het parket Amsterdam en om 25.000 euro door de federatie goud en zilver.

Tips
Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie doen een dringend beroep op eenieder die beschikt over informatie over deze ernstige overval om contact op te nemen met het rechercheteam via 020-559 2700. Indien u rechtstreeks contact wilt opnemen met de C.I.E. (Criminele Inlichtingen Eenheid) dan kan dat via 020-5593300. U kunt ook anoniem bellen naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Eerdere berichten
07-10-2010 Man overleden bij overval op juwelier 15-04-2011 Weduwe juwelier Hund onthult herdenkingsmozaïek


____________________