POLYGONE INTERNATIONAL neemt een nieuwe start !

07/10/2011 09:33

S.r.i.b.

De ontwikkeling in het buitenland van POLYGONE INTERNATIONAL NV was niet overtuigend : eind 2010 verzocht de groep om een gerechtelijke reorganisatie van de dochtermaatschappij POLYGONE FRANCE SàRL, ten gevolge van belangrijke verliezen tijdens de eerste 8 maanden van het jaar 2010. De meeste van de contracten vervielen in de 6 laatste maanden van 2011 en gezien er geen perspectieven waren, ondanks onderzochte alternatieven, was de vereffening van dit Frans filiaal de enige redelijke oplossing. Dit werd bevestigd in een vonnis van 24 mei 2011 door de Handelsrechtbank van Parijs.

De moeilijkheden met de activiteiten in Frankrijk, gekoppeld aan te kleine marges en een te grote salariële massa in verhouding tot de financiële mogelijkheden en behoeften van de vennootschap hebben POLYGONE INTERNATIONAL in een delicate situatie gebracht.

De Raad van Bestuur heeft bijgevolg een reeks maatregelen genomen om de financiële situatie van het bedrijf recht te zetten :

- Ten eerste : voorstellen aan de Algemene Vergadering van de vennootschap om over te gaan tot een kapitaalverhoging door inbreng in natura van vorderingen : deze kapitaalverhoging laat een verhoging van de eigen middelen van het bedrijf toe ten bedrage van 870.256¤, alsook een vermindering van haar schulden in evenredige mate, zodat deze maatregel sterk de ratio eigen middelen/schuld verbetert.

- Vervolgens, wordt in het vooruitzicht gesteld om de aandelen aangehouden in het kapitaal van Hello Agency n.v. te verkopen aan HelloBru; deze maatregel zou POLYGONE INTERNATIONAL NV voldoende liquiditeiten moeten bezorgen om te voldoen aan zijn verplichtingen op korte termijn en zijn schuld sterk te verminderen doordat een deel van de prijs zal worden betaald door een overdracht van schulden aan HELLOBRU NV;

- en tenslotte wordt de interne organisatie van POLYGONE INTERNATIONAL NV sterk aangepast : naast het voorstel aan de Algemene Vergadering om een nieuwe bestuurder te benoemen heeft de Raad van Bestuur Eric VANDENBROECK als Strategic and operational Director, Stéphane OPDENBOSCH als Creative Director & Partner en Pierre SOREL als financieel directeur benoemd. Deze ploeg wordt geleid door Pascal LAMBERT, gedelegeerd bestuurder, onder toezicht van Eric EVERARD, die zal worden voorgesteld als Voorzitter van de Raad van Bestuur. Thierry Goor, managing Partner stopt zijn operationele activiteit, maar blijft bestuurder.

We herinneren er u aan dat Eric EVERARD CEO en oprichter is van ARTEXIS GROUP NV, de Belgische leider in de organisatie van salons en eigenaar van Flanders Expo in Gent en van Antwerp Expo in Antwerpen, uitbater van verschillende expozalen en congrescentra in België en in Zweden. De Heer Evrard is Voorzitter van de U.F.I. (The Global Association of the Exhibition Industry). Hij werd gekozen voor zijn vakkennis in de sector.

Serge VILAIN, Voorzitter van de G.i.m.b., belangrijke aandeelhouder van POLYGONE INTERNATIONAL NV en bestuurder «Deze maatregelen stellen ons in staat om verschillende doelstellingen te realiseren : herstel van de financiële toestand van Polygone wat zal toelaten om een groot volume van activiteiten en betrekkingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te behouden en de versterking van Polygone door het een nieuwe start te garanderen »

Pascal LAMBERT, gedelegeerd bestuurder van POLYGONE INTERNATIONAL NV : «het geheel van die maatregelen zal ons in staat stellen de nodige vitaliteit terug te vinden om ons toe te spitsen op onze ontwikkeling, alsook op het versterken van ons transversaal aanbod, het DNA van Polygone. »

Bijgevolg kondigt POLYGONE INTERNATIONAL NV de bijeenroeping aan van een Buitengewone Algemene Vergadering die zal moeten beslissen over :

- de voortzetting van de activiteiten van de vennootschap overeenkomstig artikel 633 van het Wetboek van vennootschappen,

- over een kapitaalsverhoging van de vennootschap ten bedrage van 619.365,62¤ om het te brengen op 3.024.289,84¤, te verhogen met een bijkomende emissiepremie van 250.890,38¤, en

- het ontslag en benoeming van bestuurders.

De bijeenroeping van deze Algemene Vergadering, het volmachtformulier, het aanwezigheidsbewijs en de stemming per briefwisseling, evenals de verslagen van de Raad van Bestuur opgesteld overeenkomstig de artikelen 633 en 602, al.3 van het Wetboek van vennootschappen, en het verslag van de commissaris opgesteld overeenkomstig art. 602, al. 1 van het Wetboek van vennootschappen zijn ter beschikking op de website van POLYGONE INTERNATIONAL NV : www.polygonegroup.com.

Met betrekking tot POLYGONE INTERNATIONAL NV :

Polygone International NV is een communicatieagentschap gespecialiseerd in marketing-en communicatiediensten. De activiteit van de groep draait rond twee polen :

* marketing diensten : marktstudies, trends, koopgedrag, uitwerking van marketingplannen, enz. ;

* communicatiediensten: uitwerking van communicatiestrategieën (digitaal, intern, extern, gezondheid), creatie van merken en logo's, creatie van grafieken, creatie en fabricage van alle typen displays, opstelling van mediaplannen, conceptie en realisatie van reclamecampagnes, ontwikkeling van netwerken, ontwerpen van mobiele digitale toepassingen, enz.

De aandelen van de NV POLYGONE INTERNATIONAL worden verhandeld op ALTERNEXT BRUSSELS sinds 10 september 2010 onder het Mnemo ALPOL (ISIN code : BE097/4255847).

Contact :

Pascal LAMBERT, gedelegeerd bestuurder - Tel. + 32 2 213 74 00 - E-mail : pascal@polygonegroup.be

www.polygonegroup.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel