Politie Rotterdam-Rijnmond

Gewonden bij brand

Datum incident: 07-10-2011 Locatie: heijermansplein - District/dienst: Korps / overig Waterweg-Noord

Datum publicatie: 07-10-2011 08:08

SCHIEDAM - Bij een brand aan het Heijermansplein is gisteren één bewoner gewond geraakt. Twee agenten die hulp verleenden zijn met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis. Ook drie ambulancebroeders moesten in het ziekenhuis behandeld worden.

In de nacht van donderdag op vrijdag meldde een bewoner van het Heijermansplein rond 2:00 dat er een man om hulp riep. Hij zou op de zesde verdieping van een flat wonen.

Agenten gingen direct naar de betreffende woning. Op het moment dat zij op de zesde verdieping kwamen roken zij een brandlucht. Zowel de brandweer als de ambulance werden direct gewaarschuwd. Zij waren snel aanwezig en de brandweer ging de woning binnen.

Aangezien er sprake was van flinke rookontwikkeling werden ook de zeven andere woningen op de zesde etage ontruimd.

In de woning werd een ernstig gewonde man aangetroffen. Deze 79-jarige bewoner van de woning is overgebracht naar het ziekenhuis.

Tien andere bewoners werden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Ook twee agenten die zich bezig hielden met het zo snel mogelijk evacueren van de zesde verdieping en ambulancebroeders die hulp verleenden ademden dusdanig veel rook in dat zij in het ziekenhuis behandeld moesten worden.

De bejaarde man is zeer ernstig gewond maar zijn toestand is stabiel.

Tijdens het eerste onderzoek is uit niets gebleken dat er sprake is van het opzettelijk veroorzaken van de brand. Uit verder onderzoek moet duidelijk worden wat de exacte oorzaak van de brand is.