Gemeente Leeuwarden

Communicatie Leeuwarden

Persbericht:

Bemiddeling van uitkering naar baan tijdens Banenmarkt

De Landelijke Banenmarkt op 6 oktober, georganiseerd door het UWV, is goed bezocht . In ruim 80 stands in het WTC Expo Leeuwarden konden bezoekers hun interesse tonen voor vacatures, informatie inwinnen over opleidingen en advies krijgen over zelfstandig ondernemerschap. Diverse werkgevers waren vertegenwoordigd, waaronder een achttal uit de zorg. De intermediairs vormden samen een vacaturestraat.

De gemeente Leeuwarden had een kleine 300 personen met een uitkering uitgenodigd voor deze banenmarkt, waarvan 2500 daadwerkelijk een bezoek hebben gebracht. Zij moesten zich, nadat ze hun mogelijkheden op de banenmarkt hadden geïnventariseerd, melden op de stand van de gemeente Leeuwarden. Indien de banenmarkt nog niet een concrete baan had opgeleverd, kon het werkgeversteam van de gemeente Leeuwarden ze ter plaatste bemiddelen op de vacatures van dit team. Wethouder Werk en Inkomen, Andries Ekhart: 'Het is belangrijk om alle mogelijkheden te benutten om mensen van jong tot ouder (weer) aan het werk te krijgen. Ze moeten het zelf doen, het werkgeversteam van de gemeente kan hen daarbij ondersteunen '.

Er zijn vele gesprekken gevoerd. In totaal zijn er 200 mensen in gesprek geweest op de gemeentelijke stand. De komende week worden er nog zo'n 100 serieuze vervolggesprekken gevoerd. De verwachting is dat er door deze middag op korte termijn ongeveer 50 mensen aan de slag zullen gaan. Personen die zonder geldige reden afwezig waren, worden gekort op hun uitkering.