Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag., 6 oktober 2011

Kamervragen van het lid Çelik (PvdA) over de consequenties van de feitelijke fusie van ROC Flevoland en het ROC van Amsterdam

aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


* Herinnert u zich uw antwoorden uit 2008 op de schriftelijke vragen van het lid Depla (PvdA) over de fusie van ROC's? Kenmerk 20700813740


* Verandert het bericht dat alle vier de bestuurders van het veel kleinere ROC Flevoland dankzij de samenwerking met het ROC van Amsterdam nu in de top tien van best betaalde ROC-bazen zitten "Topbeloningen 2010 in mbo, hbo en wo. Een half miljoen onder de streep" in Het Onderwijsblad, 1 oktober 2011. iets aan uw destijds afwachtende houding? Zo neen, waarom niet?


* Vindt u dat het zogenaamd veel ingewikkelder werk, dat het besturen van deze samenwerkende ROC zou betekenen, een rechtvaardiging vormt voor zo'n buitenproportionele beloning? Zo ja, waarom? Zo neen, heeft u dit deze bestuurders al laten weten?


* Neemt u voor lief dat er zo publiek geld wordt onttrokken aan het primaire proces? Zo neen, wat gaat u hiertegen ondernemen?


* Ontvangt u, net als wij, klachten van burgers, docenten en studenten over deze ontwikkeling? Zo ja, hoe reageert u daarop?


Partij van de Arbeid