Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Ook Boudewijn Zenden naar NOS Studio Sport

HILVERSUM, 7 oktober 2011 - NOS Studio Sport heeft in de persoon van Boudewijn Zenden opnieuw een voormalig Nederlands elftal-speler toegevoegd aan het team van analytici. Eerder legde de omroep Edwin van der Sar vast, terwijl Youri Mulder en Ronald Waterreus al langer vertrouwde gezichten zijn van de NOS. Jan van Halst en Ron Jans completeren de zeskoppige equipe van analytici voor de Champions League. Zenden (35) speelde tijdens zijn voetbalcarrière in Europese topcompetities als de Spaanse Primera División en de Engelse Premier League. Hij is woensdag 19 oktober voor het eerst te zien bij de NOS. De NOS zendt die avond het duel tussen Zendens oude club Olympique Marseille en Arsenal live uit.

Boudewijn Zenden (Maastricht, 15 augustus 1976) treedt in de voetsporen van vader Pierre, die jarenlang de vaste NOS-judocommentator was. Tijdens het WK voetbal, vorig jaar in Zuid-Afrika, zette Zenden bij de NOS zijn eerste stappen als analyticus. Hij voetbalde achtereenvolgens voor PSV, Barcelona, Chelsea, Middlesbrough, Liverpool, Olympique Marseille en Sunderland. Met Oranje was hij actief op de eindrondes van 1998 (WK), 2000 (EK) en 2004 (EK). Hij speelde in totaal 54 keer voor het Nederlands elftal en maakte zeven interlanddoelpunten.

De programmering van de NOS op dinsdag 18 en woensdag 19 oktober ziet er als volgt uit:

Dinsdag 18 oktober

NOS UEFA Champions League (20.16-23.35 uur, Nederland 3) * Presentatie: Toine van Peperstraten
* Rechtstreeks verslag, inclusief voor- en nabeschouwing, van de wedstrijd Dinamo Zagreb-Ajax in het Stadion Maksimir in Zagreb (Kroatië). Presentatie ter plaatse: Tom Egbers. Commentaar: Jeroen Elshoff. Analyse: Jan van Halst en Ron Jans * Samenvattingen van de overige wedstrijden. Presentatie: Jack van Gelder.

Woensdag 19 oktober

NOS UEFA Champions League (20.16-23.35 uur, Nederland 3) * Presentatie: Toine van Peperstraten
* Rechtstreeks verslag, inclusief voor- en nabeschouwing, van de wedstrijd Olympique Marseille-Arsenal. Presentatie ter plaatse: Jack van Gelder. Commentaar: Jeroen Grueter. Analyse: Youri Mulder en Boudewijn Zenden. * Samenvattingen van de overige wedstrijden. Presentatie: Tom Egbers.

Boudewijn Zenden in zijn Olympique Marseille-periode (© ANP)