Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA: Ernstige zorgen om opvang tienermoeders
PvdA-raadslid Fatima Talbi: "Tienermoeders moeten worden opgevangen"

Rotterdam, 7 oktober 2011 - Gisteren stuurde stichting ArosA een brandbrief aan wethouder de Jonge. In de brief geeft ArosA aan dat ze voor het huidige budget niet langer de opvang voor tienermoeders kunnen verzorgen. PvdA-raadslid Fatima Talbi maakt zich ernstige zorgen.

"Volgens onze informatie kost het nu ongeveer 400 duizend euro per jaar om de opvang voor tienermoeders in stand te houden. Maar als de gemeente een andere aanbieder moet gaan zoeken, brengt dit aanzienlijke extra kosten met zich mee," zegt Talbi. "Er zouden dan mensen ontslagen moeten worden en als het gebouw gesloten zou worden, moet het huurcontract worden afgekocht. Alleen al de afkoop van dit contract kost meer dan 650 duizend euro."

"De opvang van tienermoeders is in mijn ogen noodzakelijk," zegt Talbi. "Ik wil dat het college de opvang van tienermoeders garandeert. Zonder extra financiële bijdrage voor de opvang van de tienermoeders zal de gemeente namelijk voor meer geld een andere aanbieder moeten zoeken. En dat lijkt mij voor geen van de partijen een ideale oplossing."

Fatima Talbi heeft een debat aangevraagd. Donderdag zal de gemeenteraad over dit onderwerp spreken.

Einde bericht



Ingezonden persbericht