Gemeente Voorschoten

prinses christina concours in dorpskerk

7 oktober: Prijswinnaars Prinses Christina Concours in Dorpskerk

Op vrijdag 7 oktober komen weer vier prijswinnaars van het Prinses Christina Concours naar de Dorpskerk te Voorschoten. De Stichting Cultureel Gebruik Dorpskerk is in 2006 gestart met het aanbieden van een podiumplaats aan finalisten van het Prinses Christina Concours in de Dorpskerk en kan nu al terugzien op een succesvolle reeks van jaarlijkse concerten van een zeer hoogstaand niveau.

Het aantal bezoekers groeit elk jaar. Geen wonder, het was in 2007 dat één van de recensies kopte met: "De sterren van de hemel spelen". In november 2008 luidde de kop "Vliegensvlugge vingers" en in november 2009 `Publiek luistert gebiologeerd'. Het laatste jaar was het oordeel `Luistergenot in de Dorpskerk".

Ook dit jaar is het programma weer veelbelovend. De vier optredende musici, Elsbet Remijn, piano, Niek Baar (viool), Andrea Voets (harp) en Arthur Klaassens (hobo) brengen werken van Debussy, Schubert, Piazzolla,Tedeschi en Berkeley ten gehore.
Andrea Voets en Arthur Klaassens spelen afzonderlijk, maar ook als duo.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours zet zich in voor de verbetering van het niveau van klassieke muziek, jazz en compositieleer. Door het houden van concoursen worden jongeren op een directe manier aangezet om actief muziek te maken.

De concoursen zijn bedoeld voor jonge muzikanten, van beginneling tot gevorderde, iedereen kan meedoen. Ze stimuleren de deelnemers om zich verder te ontwikkelen.

De prijswinnaars krijgen masterclasses en workshops aangeboden en krijgen advies over te volgen opleidingen. Daarnaast krijgen deze musici gelegenheid podiumervaring op te doen. Jaarlijks organiseert het Prinses Christina Concours zo'n 250 concerten. Deze concerten vinden plaats op zeer diverse locaties, variërend van een plaatselijk theater tot de grote concertzaal, maar soms ook van de radiomicrofoon tot de televisiecamera.

Aanvang: 20.15 uur. Entree (incl. één pauzedrankje): EUR 14,00; Vrienden van de Dorpskerk
EUR 11,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen: Ruudolf Mode, Schoolstraat 87 en `t Bloemenhofje, Planciusplantsoen 28/30 te Voorschoten en 's avonds vanaf 19.30 uur in de Kerk. Het is ook mogelijk per e-mail een reservering te maken via info@dorpskerk.nl.

Kijk voor meer informatie op: www.dorpskerk.nl (agenda)

Prinses Christina Concours
Tel (070) 3382251
Fax (070) 3382150
www.christinaconcours.nl

* 7 oktober 2011