R1: Dringende 'onzichtbare' herstellingswerken nabij Kennedytunnel

05/10/2011 14:46

Vlaamse Overheid

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat dit weekend vanaf vrijdagavond (7 oktober) 19.30 uur tot maandagochtend (10 oktober) 5.30 uur dringende herstellingswerken uitvoeren op de Antwerpse ring nabij de afrit van de A12/E19.

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat dit weekend vanaf vrijdagavond (7 oktober) 19.30 uur tot maandagochtend (10 oktober) 5.30 uur dringende herstellingswerken uitvoeren op de Antwerpse ring nabij de afrit van de A12/E19. Het wegdek raakte er beschadigd na een ongeval. Verkeer houdt tot zaterdagnamiddag rekening met een beperkte capaciteit, wat de nodige hinder veroorzaakt.

Het tweede rechterrijvak (van de vier rijstroken) ter hoogte van de afrit van de E19/A12 richting Kennedytunnel liep de grootste beschadiging op. Om de herstellingswerken veilig te kunnen uitvoeren, wordt de capaciteit van de Antwerpse ring van vrijdagavond tot zaterdagnamiddag beperkt tot twee rijstroken. Zaterdagnamiddag is de ingreep zelf achter de rug, zo hoeft een veiligheidsmarge voor de wegarbeiders dus niet meer en kan er één rijstrook extra vrijgemaakt worden voor het verkeer.

Onzichtbare werken De werkzaamheden gebeuren echter met het duurzamere beton, wat 36 uur de tijd nodig heeft om uit te harden. En dat betekent dat er tot maandagochtend geen verkeer over het herstelde rijvak mag rijden. Automobilisten blijven zo hinder ondervinden, terwijl de werkzaamheden afgerond zijn. Om de frustratie te beperken, wijst een aantal verkeersborden de weggebruiker op de 'onzichtbare' werf.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel