Ingezonden persbericht



Lancering game voor digibord
Vrijdag 7 oktober

De Kunsthal Rotterdam lanceert bij de tentoonstelling Mummies! Het ontrafelde geheim, het Museumvirus, een interactieve game voor het digitale schoolbord of digibord. De Kunsthal is de eerste museale instelling die een programma voor het digibord ontwikkelt dat geheel geïntegreerd is met het lesprogramma van het voorgezet onderwijs. Het ontwerp kan bovendien worden aangepast en bij andere tentoonstellingen opnieuw worden ingezet. De Kunsthal stelt zich met educatie ten doel een goede aansluiting te vinden bij de wensen van de scholen en de belevingswereld van de leerlingen. Evenals het inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Met de lancering van het Museumvirus zet de Kunsthal deze lijn voort.

Inmiddels heeft elke school in Rotterdam minstens één digibord. De meeste scholen vervangen systematisch alle klassieke schoolborden door digiborden. Mummies! Het ontrafelde geheim vormt een uitstekend uitgangspunt voor een samenwerking tussen de lessen op school over het Oude Egypte, een bezoek aan de tentoonstelling en het digibord. Het Museumvirus bestaat uit een pakkend educatief programma dat de spectaculair ontworpen tentoonstelling op een speelse wijze verbindt met de voorbereiding- en verwerkingslessen in de klas. De game geeft leerlingen de mogelijkheid om binnen hun eigen leertype de tentoonstelling te ervaren. In de verwerkingslessen moeten alle leertypes samenwerken om tot de juiste antwoorden te kunnen komen. De game is eenvoudig toegankelijk via www.kunsthal.nl/educatie Het is bestemd voor kinderen van 9 t/m 14 jaar.

'Kinderen willen spelen,' aldus Emily Ansenk, directeur Kunsthal Rotterdam, 'school is bezig met educatie en de Kunsthal bundelt game en onderwijs in een ultieme leuke leerervaring. De Kunsthal opent kinderen de ogen en laat ze meer zien.'

Het Museumvirus is tot stand gekomen in samenwerking met Clementina Gentile, Master student van de Technische Universiteit Delft.

Het Museumvirus is mede mogelijk gemaakt door:
BankGiro Loterij | VSBfonds | SNS REAAL Fonds
Stichting Bevordering van Volkskracht | Erasmus MC | ISS | Stichting BOOR | Stichting Retourschip



Ingezonden persbericht