Ingezonden persbericht


(Informatie over het afmelden van deze mailinglist staat onder aan dit bericht.)
__

PERSBERICHT

Enschede, 7 oktober 2011

Engeland op kop in landenklassement, Nederland zesde Nederlander Kooremans en Brit Todd aan leiding bij Military

Na twee dagen dressuur gaan de Nederlander Raf Kooremans en de Nieuw Zeelander Mark Todd aan de leiding. Beiden scoorden in de dressuurproef een puntenaantal van 39.00 en hebben een ideale uitgangspositie voor de cross country die morgen op het programma staat. Tweevoudig Olympisch kampioen Todd wist de Military Boekelo - Enschede al tweemaal op zijn naam te schrijven. De Britse prinses Zara Philips is naar de derde plaats gezakt, maar met slechts 1 punt verschil is in de top van het klassement nog veel mogelijk.

Raf Kooremans bezet met zijn tweede paard Cavalor Telstar de 15e plaats. De Nederlandse amazone Merel Blom staat op de achtste plaats met 45,80 punten. In de strijd tussen de landenteams gaat Engeland op dit moment aan de leiding met 137,40 punten. Duitsland volgt op de voet met 143,60 en Ierland staat derde. Nederland staat op dit moment op de zesde plaats, maar de punten liggen heel dicht bij elkaar. Morgenvroeg gaat de eerste ruiter om negen uur van start in de cross. Met 110 deelnemers wordt het een lange dag en de laatste ruiter zal pas om 4 uur de finish passeren. Meer informatie en uitslagen zijn te vinden op www.military-boekelo.nl of www.rechenstelle.de.

Military Boekelo - Enschede
Military Boekelo-Enschede is een van de grootste hippische evenementen op het Europese vasteland. Dit jaar is de 41e editie. Op 55 hectare Twents landschap vinden topsport, business en lifestyle & fashion elkaar. Military Boekelo - Enschede is tevens het grootste business event van Nederland met ieder jaar meer dan 25.000 zakelijke genodigden. Nationale en internationale ruiters verschijnen ieder jaar aan de start en rijden het 6 kilometer lange parcours. Zij staan garant voor een bijzonder weekend vol paardentopsport. De Military is van donderdag 6 t/m zondag 9 oktober. De crosscountry wordt op zaterdag verreden.
---