KNHS

Week van de Scheidsrechter is begonnen
7 oktober 2011

Rotterdam Op 7 oktober start de Week van de Scheidsrechter. Deze week is een initiatief van de sport om extra aandacht op scheidsrechters, juryleden en andere officials van sportbonden en clubs te vestigen. Tussen 7 en 16 oktober vinden in het hele land activiteiten plaats waarbij scheidsrechters, officials en juryleden extra in de schijnwerpers worden gezet. De Week van de Scheidsrechter wordt georganiseerd door het Masterplan Arbitrage, een gezamenlijk project van 25 sportbonden en NOC*NSF.

Naast landelijke acties worden verenigingen opgeroepen een extra blijk van waardering te geven aan hun arbiter in de Week van de Scheidsrechter. Bijna 8.000 sportclubs van de bonden die deelnemen aan de Week van de Scheidsrechter hebben een promotiepakket Scheidsrechter. Midden in de sport ontvangen waarmee zij de campagne kunnen onderstrepen.

Een van de doelstellingen van het in 2006 gestarte project was meer sportwedstrijden te laten leiden door gekwalificeerde scheidsrechters en officials. Dit heeft ertoe geleid dat het aantal deelnemers aan scheidsrechtercursussen aanzienlijk is toegenomen, terwijl er ook een verjonging van het arbitragekorps is opgetreden. In totaal zijn er 67.000 geregistreerde scheidsrechters bijgekomen sinds de start van het project.

Naast de KNHS nemen de volgende bonden deel aan Masterplan Arbitrage: American football (ABFN), Badminton Nederland, Basketball Nederland, Atletiekunie, Judo (JBN), Autosport (KNAF), Base- en Softball (KNBSB), Gymnastiek (KNGU), Hockey (KNHB), Kaatsen (KNKB), Korfbal (KNKV), Tennis (KNLTB), Roeien (KNRB), Voetbal (KNVB), Wielrennen (KNWU), Zwemmen (KNZB), Bowling (NBF), Volleybal (Nevobo), Handbal (NHV), IJshockey (NIJB), Rugby (NRB), Triathlon (NTB), Tafeltennis (NTTB), Squash (SBN).

Kijk hier voor informatie over opleidingen van juryleden en offficials van de KNHS.