Kick-off werkgeversorganisatie voor zorg en welzijn


ZOETERMEER, 20111007 -- Op 5 oktober jl. werd in Zoetermeer officieel het startsein gegeven om te komen tot een regionaal werkgeversverband voor de zorg- en welzijnsector in de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord. Het bestuur van arbeidsmarktorganisatie ZW Haaglanden en een Commissie van Aanbeveling, samengesteld uit een dwarsdoorsnede van regionale zorg- en welzijnwerkgevers, onderwijs en overheid, kwamen bijeen voor de kick-off.

Volgens de bijeengekomen partijen kan de sector de grote arbeidsmarktvraagstukken die op hen afkomen niet op eigen kracht oplossen. De sector kan volgens hen niet anders dan op regionaal niveau de krachten te bundelen en een daadwerkelijke start te maken met een toekomstgerichte arbeidsmarkt- en samenwerkingsstrategie.

RegioPlus, dat de stichting ZW Haaglanden financieel ondersteund, hecht veel waarde aan een landelijk dekkend netwerk van regionale brancheoverschrijdende werkgeversverbanden gedragen door de zorg- en welzijnorganisaties in de betreffende regio. Afgelopen jaren zijn er landelijk vijftien regionale werkgeversverbanden van de grond gekomen die tezamen met ZW Haaglanden een landelijk dekkend netwerk vormen. De aangesloten werkgevers zijn er van overtuigd hierdoor beter in staat te zijn met de huidige arbeidsmarktproblematiek van de sector om te gaan. De partijen, aanwezig op de 'kick-off bijeenkomst', zijn vastbesloten ook voor de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord de basis te leggen voor een gezond toekomstperspectief. 

Directeur van ZW Haaglanden Rick ter Stege zegt: “iedereen hier is het erover eens dat concurrentie om personeel op zich heel gezond kan zijn. Zolang  je ook maar samenwerkt om strategie te ontwikkelen, de instroom van personeel te vergroten, het behoud van medewerkers voor de sector te bevorderen en voldoende mensen op te leiden. Een dergelijke samenwerking maakt organisaties niet alleen competitiever op de arbeidsmarkt, maar vergroot vooral het voor de zorg- en welzijnsector beschikbare aantal werknemers. Naast de onderlinge samenwerking tussen de zorg- en welzijnorganisaties is het tevens van belang dat de regionale samenwerking met andere regionale ketenpartners goed van de grond komt en hiermee een stevige relatie ontstaat. Het gaat dan onder andere om het UWV, de gemeenten, kenniscentra en het onderwijs”.

Zorg- en welzijnorganisaties en ketenpartners die meer informatie willen hebben over de formatie van het werkgeversverband voor de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord, kunnen contact opnemen met Rick ter Stege, directeur ZW Haaglanden op 079-329 07 07.





ZW Haaglanden