Ingezonden persbericht


PROGRAMMA
OKTOBER 2011

Vrijdag 7 oktober // 21:00 // E3.50
METAL DETECTOR! Get Your Gig Agency presents.
Met Sudden Annihilation + Tribal Spirits + Deliberate Jeopardization Metal

Zaterdag 8 oktober // 23:00 // E 10,-
BEUKGEVAAR III
Met DJ's Kevin Kaos + Nytemyre + Industrial Inc. + Omira + Vendettah + Ressurection. Hosted by MC M-Core + MC Darkness Hardcore/dance

Vrijdag 14 oktober // 20:00 // GRATIS
Haagse Pop Week presents Hard in Zuid #2
Met Ethereal + Atombox + I Chaos

Zaterdag 15 oktober // 20:00 // E19 (vvk) E25 (deur) Polska!Night Vol. 12
Met Slums Attack + Peja + DJ Decks
Poolse hiphop

Vrijdag 21 oktober // 21:00 // E8 (vvk) E12 (deur) Rockabilly Revival!
Met The Spunyboys (FR) + The Rhumba Kings (UK/B) + Cash O'Riley & The Downright Daddies (USA) Rockabilly

Vrijdag 28 oktober // 21:00 // E3.50
Rebelstar + Smalltown Nobodies
Hardrock

Vrijdag 28 oktober // 00:00 // E7,- (vvk) E10,- (deur) Circuit Breakdown
Met DJ's Sirio (IT) + Dam (FR) + Chem D (IT) + Explicit (NL) + GXCX(NL) VJ's: Netsliders (IT/NL) + N-X (NL) + Psitekk (NL) + Enist (IT) + FinalK. (NL) Hardcore
PROGRAMMA BAZART OKTOBER 2011 UITGEBREID

Vrijdag 7 oktober // 21:00 // E3.50
METAL DETECTOR: Get Your Gig Agency presents.
Met Sudden Annihilation + Tribal Spirits + Deliberate Jeopardization Metal

Sudden Annihilation (voorheen Non-Active) is een 4-koppige formatie uit Rotterdam. De band speelt melodische thrash metal. Invloeden van Sudden Annihilation zijn onder andere Children of Bodom, Death, Slayer en Trivium.

Website : http://www.myspace.com/suddenannihilationnl

Deliberate Jeopardization noemt hun muziek Experi-Metal. Niet dat de muziek nou zo experimenteel is maar denk eerder aan het woord experience: metal die je niet alleen hoort, maar ervaart! Met invloeden van bands zoals 36Crazyfists, Machinehead, Hatebreed en A Perfect Circle probeert Deliberate Jeopardization een energieke mix van metal en rock te maken.

Website : www.deliberatejeopardization.com

Door hun innovatieve en snelle riffs, slopende drums en een zanger met een unieke strot heersen Tribal Spirits op alle podia die ze betreden. Daarnaast krijgt het publiek een portie nekpijn na afloop op de koop toe. Kortom: een beukende thrash act waarbij het aantal shows en populariteit per maand steeds verder toeneemt. Met hun meest recente album Overthrown Reality en live shows bleken ze waardig om zichzelf ware Metalheads uit Nederland te noemen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de opvolger.

Website : www.tribalspirits.nl

-----

Zaterdag 8 oktober // 23:00 // E 10,-
BEUKGEVAAR III
Met DJ's Kevin Kaos + Nytemyre + Industrial Inc. + Omira + Vendettah + Ressurection. Hosted by MC M-Core + MC Darkness Hardcore/dance

De inmiddels derde editie van Beukgevaar en deze keer de "only hardcore" editie! Uw DJ's voor vanavond zijn:
Kevin Kaos
Nytemyre
Industrial Inc.
Omira
Vendettah
Ressurection.
Hosted by MC M-Core + MC Darkness

Het hele eerste uur is entree gratis voor dames!
Voorverkoop via www.easyticket.nl .

-----

Vrijdag 14 oktober // 20:00 // GRATIS
HPW presents Hard in Zuid #2
Met Ethereal + Atombox + I Chaos

3 locaties, 9 snoeiharde bands en een Kwibus die van locatie tot locatie brengt: dat is het idee achter Hard in Zuid! De drie locaties zijn: Bazart, HPC Muziekcafé en Musicon. Hoeveel bands kan jij in 1 avond proppen?

Ethereal is ontstaan in 2005 heeft sinds die tijd nauwelijks stil gezeten. In 2010 wonnen zij zelfs de Grote prijs van Nederland! Met deze brute combinatie van Scandinavische trash en Amerikaanse metalcore sta je, voor je het door hebt, met open bek in de pit te headbangen. Morgen voel het alsof je onder een trein van geluid terecht bent gekomen. Leg maar vast je nekbrace en aspirines klaar...

Website : http://www.myspace.com/nlethereal

Atombox is originele alternatieve rock. Rauw, puur en authentiek. De opvallende zangstem wordt alom geprezen en wordt gezien als de kracht van de band. Het gitaarspel gaat van verknipte rock & roll naar duistere landschappen tot massieve extase. Het slagwerk is onontkoombaar en vindingrijk. De bassiste stuwt de diepe emoties regelrecht richting onderbuik. Atombox is een zeer gedreven band die het liefst op het podium staat.

Website : http://www.atombox.nl/

I CHAOS is een death metalband met (ex)leden van o. a. Creepmime, Epica, Cypher en Blo.Torch. De band is ontstaan in 2009 door een gedeeld verlangen om the thrashen! Onlangs bracht de band hun debuutalbum The Human Repellent uit.

Website : http://ichaos.nl/

-----

Zaterdag 15 oktober // 20:00 // E19 (vvk) E25 (deur) Polska!Night Vol. 12
Met Slums Attack + Peja + DJ Decks
Poolse hiphop

De populaire Polska!Night keert voor de 12de keer terug naar Bazart! Deze editie met: Slums Attack
Peja
DJ Decks

Voorverkoop via www.easyticket.nl .

-----

Vrijdag 21 oktober // 21:00 // E8 (vvk) E12 (deur) Rockabilly Revival!
Met The Spunyboys (FR) + The Rhumba Kings (UK/B) + Cash O'Riley & The Downright Daddies (USA) Rockabilly

The Spunyboys (FR)
De Franse band The Spunyboys is opgericht in 2006. Ze doen qua uitstraling en muziek onmiddellijk denken aan de gloriejaren van The Stray Cats uit de jaren 80. Dit Rockabilly trio speelt in traditionele bezetting 50's klassiekers op een eigen herkenbare wijze, zoals Carl Perkins, Eddie Cochran, Johnny Burnette, Gene Vincent, en Buddy Holly, maar ook muziek van teddyboy legendes zoals Crazy Cavan, the Crepes N' Drapes, en neo-rockabilly zoals The Stray Cats komen voorbij. Na een paar jaar en met een nieuwe gitarist begon de band steeds meer eigen songs te schrijven, zodat ze inmiddels een uniek, gevarieerd en uitgebreid repertoire hebben, welke te zien en te horen is in hun dampende, wilde en energieke optredens. The Spunyboys hebben inmiddels in vele landen van Europa (waaronder op grote festivals) opgetreden en gaan nu ook eindelijk Nederland platspelen, en hun nieuwe cd Sunset to Sunrise promoten!

Website : www.myspace.com/spunyboyandtheswitchers

The Rhumba Kings (UK/B)
The Rhumba Kings zijn opgericht in 2003 door niemand minder dan de bekende Britse muzikant Mark Sprex (Mark Spreckley). Deze rasmuzikant is zowel zanger, drummer en contrabassist. Hij genoot met name bekendheid met bands als The Houserockers en Big Town Playboys. Ook speelde en werkte hij samen al dan niet als sessiemuzikant of live optredens met vele bekende artiesten waaronder Ray Campi, Janis Martin, Sonny Burgess en James Intveld. Met The Rhumba Kings speelt hij vette dampende Rockabilly/Rock 'n Roll/Roots. De band tourde eerder samen met o.a. Lee Rocker van de Stray Cats en speelde in vele Europese landen en op grote festivals. Na hun demo cd verscheen in 2007 de eerste cd, Bad World Big Shot, met voornamelijk eigen geschreven nummers. De tweede cd is in de maak en verschijnt binnenkort. Ook speelde Mark Sprex tussendoor met Smooth & The Bully Boys en met Mark Pennington Van The Caravans als Mark and the Slum Dogs. Met beide bands bracht hij ook enkele cd's uit. Het geluid va n The Rhumba Kings word beïnvloed door een brede waaier van invloeden. Van vroege 50's blues en rockabilly tot vroege 60's Britse rock'n'roll, white rock en surf instrumental. Al deze roots-invloeden worden mooi afgemixt met het moderne geluid van de jaren tachtig neo-rockabilly revival en psychobilly-sound.

Het uiteindelijke resultaat is een high energy wild rock'n'roll trio dat iedereen kan pleasen met hun diversiteit, show en ervaring. Als je deze band een stempel wil geven dan zijn The Rhumba Kings trots en simpelweg een ROCK 'N' ROLL band!!!

Website : http://www.rhumbakings.com / http://www.myspace.com/rhumbakings

Cash O Riley & The Downright Daddies (USA)
Cash O'Riley is een Amerikaanse rasmuzikant uit Kentucky. Zijn hele leven maakt hij al muziek, zij het zelfstandig of in een tal van bands die telkens voor diverse redenen uit elkaar gingen. In 2000 vormde hij eindelijk zijn huidige band, Cash O'Riley & the Downright Daddies. De gedachte achter de band is dat Cash eindelijk zijn visie kon realiseren en de muziek kon maken die hij wilde, telkens ondersteund door getalenteerde muzikanten. Inmiddels is hij 10 jaar en 38 (!) bandleden verder, en houdt hij zich nog steeds vast aan zijn oorspronkelijk visie: goeie muziek maken in de stijl van de muzieksoorten waarmee hij is opgegroeid. Van Bluegrass tot Jazz, Honkytonk tot Rock-n-Roll, en Blues tot Punk, Cash hoorde het en nam het in zich op. Altijd bracht hij zijn eigen platen uit, boekte zijn eigen shows en vanaf 2010 begon hij met internationale tours. Hij stond eerder op grote Amerikaanse Festivals zoals Viva Las Vegas, Rockin' 50's Fest en Rockabilly Rebel Weekend en werd uitgenodi gd om op te treden tijdens Ricky Nelson's Induction to the Rockabilly Hall of Fame. Voor het allereerst te zien in Nederland, mis deze kans niet!

Website : http://www.myspace.com/orileymusic / http://www.cashoriley.com

Voorverkoop via www.easyticket.nl .

-----

Vrijdag 28 oktober // 21:00 // E3.50
Rebelstar + Smalltown Nobodies
Hardrock

Het bewijs dat hardrock nog steeds leeft bewijzen de heren van Rebelstar. In een razend tempo gaat deze rock 'n roll trein in denderende vaart door. De optredens staan bol van energie en muzikaal talent! Vanaf het begin was het duidelijk welke muzikale richting de rockband Rebelstar opging: old skool hardrock (denk aan Ozzy Osbourne, KISS, Motley Crue, Guns & Roses) met invloeden uit de hedendaagse rock en metal (Metallica, Nickelback, Alice In Chains), heavy riffs met catchy, sterke en melodieuze zang, resulterend in een eigen moderne sound. We kunnen dan ook maar een ding concluderen. It's time for Rebelstar and you better be ready to rock!!

Website : http://www.rebelstar.nl/

Smalltown Nobodies
De muziek van Smalltown Nobodies is een smeltkroes van invloeden. Denk aan een combinatie van Clawfinger en wat Dreamtheater overgoten met het rauwe soulgeluid van frontman Lain. Ondanks dat de band voornamelijk stevige powerrock maakt, zijn sommige nummers zelfs lekker dansbaar.

Live laat deze band zeer goed zien wat ze in hun mars hebben en ze zetten binnen no time een zaal of festival naar hun hand en op zijn kop. Deze band zorgt voor een blijvende en indrukwekkende herinnering. Smalltown Nobodies smaakt naar meer...

Website : http://smalltownnobodies.com/

-----

Vrijdag 28 oktober // 00:00 // E7,- (vvk) E10,- (deur) Circuit Breakdown
Met DJ's Sirio (IT) + Dam (FR) + Chem D (IT) + Explicit (NL) + GXCX(NL) VJ's: Netsliders (IT/NL) + N-X (NL) + Psitekk (NL) + Enist (IT) + FinalK. (NL) Hardcore

Late night hardcore feest! Met nationale en internationale DJ's en VJ's.

Website : http://www.giuliosterbinisounddesign.com/

-----

VERWACHT IN BAZART:
vrijdag 4 november: The Peasants (USA) + Kirk Dikdik & the Bongo's Vrijdag 11 november: Metal Detector International met My Conviction (NL) + Insult (PL) + ForNoOne (DE) Vrijdag 18 november: Autumn + support

Zaterdag 19 november: Deshima Sounds

Vrijdag 2 december: Reinhard + support