Ingezonden persbericht


Gluren bij de buren
Zó wonen de Rotterdammers

Van 7 t/m 9 oktober laat Gluren bij de Buren zien hoe gastvrij Rotterdam is. Zes verschillende wandel- en fietsroutes door de meest upcoming woongebieden van de stad bieden deelnemers een kijkje áchter de voordeur van inspirerende woningen. Aan de succesvolle formule die vorig jaar startte zijn dit jaar twee verrassende componenten toegevoegd: Slapen bij de Buren en Gluren bij de Wethouder.

Gluren bij de Wethouder
Gluren bij de Buren begint op vrijdagavond 7 oktober met een wel heel bijzonder programmaonderdeel. Wethouder van Huffelen, van duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte, laat zien wat Rotterdamse gastvrijheid inhoudt. Ze nodigt zes gasten uit om bij haar thuis te komen eten.

Slapen bij de Buren
In de nacht van 7 op 8 oktober kun je Slapen bij de Buren. Overnachten in vijf bijzondere woningen in Rotterdam: de woontoren New Orleans op de Kop van Zuid, woontoren Noordmolenwerf in de binnenstad, een luxe loft bovenin de Schiecentrale en een kluswoning en nieuwbouw op Katendrecht. Slapen bij de Buren laat je kennismaken met nieuwe woonvormen en met de gastvrijheid van de Rotterdammers. Een ervaring om nooit te vergeten!

Fiets- en wandelroutes
Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober zijn er de gehele middag fiets- en wandelroutes naar de meest upcoming woongebieden van de stad. Gidsen nemen de deelnemers in groepjes mee op verkenningstochten door de Binnenstad, de Kop van Zuid, Katendrecht, Delfshaven, het Lloydkwartier en Nesselande. Hier krijgen ze een kijkje áchter de voordeur van zelfverbouwde klushuizen, penthouses met uitzicht over de Maas, tot woning getransformeerde pakhuizen, maar ook kakelverse nieuwbouw. Tijdens de routes staan je ontmoetingen met bewoners, architecten en makelaars te wachten, maar ook optredens van Rotterdamse artiesten en kunstenaars. Elke route duurt twee uur en leidt langs plekken die normaal verborgen blijven. Met deze routes laat Gluren bij de Buren zien hoe divers Rotterdammers wonen.

Datum: 7 t/m 9 oktober
Startpunt: Rotterdam.Info
Starttijden: 11.30 en 14.30 uur (elke route duurt twee uur) Startlocatie: Rotterdam.Info (met uitzondering van de routes over de Kop van Zuid, die bij LantarenVenster starten) Deelname: gratis
Reserveren: www.rotterdam-archiguides.nl

Woonmaand
Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door de makers van Parfum de BoemBoem, in het kader van de Woonmaand bij ROTTERDAM.INFO. Het stadspromotiecentrum staat de hele maand oktober bol van de activiteiten rondom het thema wonen. Voor meer informatie over het volledige programma: www.rotterdam.info of 0900-4034065.