Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Neede - Verlaten plaats ongeval en in bezit vals rijbewijs|
|     |                                                          |
De politie heeft donderdagmiddag 6 oktober een 39-jarige Fransman aangehouden. De man had met zijn auto op de Wilhelminastraat in Neede schade veroorzaakt aan een andere auto en was er vandoor gegaan zonder gegevens achter te laten. Bij controle bleek, dat de man in het bezit was van een vals rijbewijs.

De politie kreeg omstreeks 17:15 uur de melding van de aanrijding. De 39-jarige man reed weg van een parkeerplaats en veroorzaakte een aanrijding. Hij ging er vandoor zonder zijn gegevens achter te laten. Een getuige kon zijn kenteken noteren waarop de politie op zoek ging naar de automobilist. Op de A18 werd hij gesignaleerd en aan de kant gezet. De man bleek bij controle in het bezit van een vals rijbewijs. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In de auto van de man lagen spullen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Hij is ingesloten voor nader verhoor. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de goederen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011141112

|     |Doetinchem - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed|
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 7 oktober een 28-jarige man uit Hengelo (Gld) aangehouden. De automobilist bleek onder invloed van alcohol waarop zijn rijbewijs is ingevorderd.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 02:20 uur de man rijden over de Kruisbergseweg in Doetinchem. Hij werd gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. De man is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij een promillage van 1,4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

2011141237

|     |Winterswijk - E 175 boete na diefstal deodorant           |
De politie heeft donderdagmiddag 6 oktober een 33-jarige man uit Winterswijk bekeurd. De man werd door winkelpersoneel van een supermarkt aan de Dingstraat in Winterswijk betrapt op het wegnemen van deodorant en overgedragen aan de politie.

De politie kreeg omstreeks 15:45 uur de melding van de winkeldiefstal. De man werd door winkelpersoneel betrapt en opgehouden tot de komst van de agenten. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij een boete opgelegd van E 175,-

2011141024

|     |Hengelo (Gld) - Maïshakselaar zwaar beschadigd            |
De politie stelt een onderzoek in naar het beschadigen van een maïshakselaar in het Gelderse Hengelo. De hakselaar liep behoorlijke schade op.

De politie kreeg de melding van het beschadigen van een hakselaar. Het feit gebeurde op vrijdagmiddag 30 september tijdens het oogsten van het maïs op een perceel in het buitengebied van Hengelo. Plotseling hield de machine ermee op en bleken diverse onderdelen zwaar beschadigd te zijn. Vermoedelijk is een stuk ijzer in het maïsveld de oorzaak van de schade. Het schadebedrag is enkele tienduizenden euro's. Het is niet duidelijk hoe het ijzer in het veld is gekomen. De politie is een onderzoek gestart.

2011141299

|     |Gemeente Bronkhorst - Meerdere verkeerscontroles          |
Op donderdag 6 oktober heeft de politie op diverse plekken in de gemeente Bronkhorst gecontroleerd. De politie voert regelmatig verkeerscontroles uit om de verkeersveiligheid te vergroten. Van een 17-jarige bromfietser uit Vorden is het rijbewijs ingevorderd. Hij reed met te hoge snelheid over de Hengeloseweg in Vorden.

Tussen donderdagochtend 07:00 uur en donderdagavond 21:00 uur zijn diverse bestuurders gecontroleerd. Er zijn in totaal twintig overtredingen geconstateerd. Daarvan waren er twaalf voor het rijden met hoge snelheid, één bestuurder raakte hierbij zijn rijbewijs kwijt. Agenten zagen de 17-jarige jongen rijden met te hoge snelheid over de Hengeloseweg in Vorden. De bromfietser reed met een snelheid van ongeveer 62 km/h. Met de bromfiets is 25 km/h toegestaan. Op het politiebureau is het rijbewijs van de jongen ingevorderd. Daarnaast is zijn bromfiets in beslag genomen.

Verder reed een automobilist een weg in waar dit niet is toegestaan (gesloten verklaring). Daarnaast droegen zeven mensen geen gordel. Tegen deze personen is proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft de politie gecontroleerd op alcohol. Er bleek geen bestuurder onder invloed van alcohol. Daarnaast zijn er diverse waarschuwingen uitgedeeld voor het niet voeren van verlichting.

2011141158-1 en 2011141176-1

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(

---- --