Politie Twente

Grote intergrale handhavingscontrole in Enschede en Haaksbergen Enschede / Haaksbergen
De Politie Twente heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Douane, Rijksdienst voor Wegverkeer, handhavingsdienst van de gemeente Enschede en de vreemdelingendienst van de Politie Twente op donderdag 6 oktober een grote controle uitgevoerd.

De controle werd op diverse locaties in Enschede en Haaksbergen gehouden. Het doel van de controle is de veiligheid in het verkeer te vergroten, waarbij ook naar de technische staat van voertuigcombinaties werd gekeken. Daarnaast werd gekeken of voertuigen en/of de bestuurders op enigerlei wijze gesignaleerd staan. Ook overlast in de wijken werden gehandhaafd.

Door de Belastingdienst werd voor 1,2 miljoen euro en 79 auto's beslag gelegd. Negen auto's werden ter plaatse in beslag genomen door de Belastingdienst en er werd voor ruim 14.000 euro contant geld geïnd in verband met achterstallige belastingen.

Door de Politie werd voor ruim 2500 euro aan openstaande boetes geïnd en bijna 100 processen-verbaal uitgeschreven.

Proces-verbaal werd onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een gordel, het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs, geen geldig APK, het overschrijden van de maximum snelheid, diverse gladde banden werden aangetroffen op de voertuigen, het onterecht voeren van handelaarskentekenplaten, niet afgedekte lading, rijden zonder geldig rijbewijs, het niet stoppen voor het rode verkeerslicht en niet hands-free telefoneren.

Door de handhavers van de gemeente Enschede werd op de Hegebeekweg 100 zakken wietafval aangetroffen. Op de Usselerveenweg en Ontginnigsweg en Usselerrondweg werd gedumpt huisraad en grof vuil aangetroffen. De gemeente zorgt voor het verwijderen van het afval.

Door Rijksdienst Wegverkeer werd geconstateerd dat mensen minder geld besteden aan de onderhoud van hun voertuigen. Dit gaat ten koste van de technische staat en veiligheid van de voertuigen.

Op de Hengelosestraat en Haaksbergerstraat in Enschede, Stationsstraat in Haaksbergen en in Lonneker werden ook (brom)fietsers gecontroleerd. 54 processen-verbaal werden op deze locaties uitgeschreven voor onder andere: opgevoerde bromfietsen, defecte fietsverlichting, geen voorrem bij een bromfiets, rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Met deze controles wil de politie de (verkeers)veiligheid vergroten. Want controles zorgen naast de verkeersveiligheid ook voor een schonere leefomgeving. (2011085100)

Hennepplantages ontmanteld

Enschede

Politie Twente heeft donderdag 6 oktober in samenwerking met team DruWa (Drugs en Wapens) een tweetal hennepplantages ontmanteld.

Naar aanleiding van een melding van Meld Misdaad Anoniem werd in een woning aan de Benninkburg een inwerking zijnde kwekerij ontdekt. In een slaapkamer werden 94 hennepplanten aangetroffen. In opdracht van de officier van Justitie werden de planten ter vernietiging in beslag genomen. Tegen de 27-jarige bewoner, is proces-verbaal opgemaakt. (2011063112)

Naar aanleiding van een onderzoek is in een woning aan de Wethouder Elhorststraat een in werking zijnde hennepplantage ontdekt. In de woning werden 289 hennepplanten aangetroffen. Er was sprake van diefstal van stroom. In opdracht van de officier van Justitie werden de planten ter vernietiging in beslag genomen. Tegen de 30-jarige bewoonster, is proces-verbaal opgemaakt. (2011086887)

Grote verkeerscontrole op de A1 De Lutte
Op donderdag 6 oktober vond op de A1 ter hoogte van De Lutte een grote verkeerscontrole plaats. De controle is uitgevoerd door Politie Twente, de Koninklijke Marechaussee en het KLPD, Douane, Bundes Polizei en het Grensoverschrijdend Politie Team.

Het verkeer werd tussen 15.00 uur en 24.00 uur gecontroleerd. Het doel is de veiligheid in het verkeer te vergroten. Er werd onder meer gecontroleerd op in/uitvoer van verdovende middelden, mensensmokkel en openstaande vorderingen. Daarnaast werd er gekeken of voertuigen of hun bestuurders op enigerlei wijze gesignaleerd staan.

Processen-verbaal werden opgemaakt voor onder andere: . Een persoon werd aangehouden voor bezit van slag / stoot wapens. . In drie voertuigen werd een mes aangetroffen. Van de messen werd vrijwillig afstand gedaan . Een persoon werd aangetroffen in verband met mogelijk illegaliteit. De man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en in afwachting van het verdere onderzoek door hen in vreemdelingenbewaring gesteld. . Vijf buitenlandse personen hadden nog boetes openstaan in Nederland. Deze personen hebben ter plaatse hun boetes betaald en konden hun weg verder vervolgen . Een persoon werd aangehouden voor drugssmokkel. Na het betalen van een boete van 250 euro kon hij zijn weg vervolgen. (2011095214)

Fietsster gewond bij aanrijding Hellendoorn
Een 73-jarige fietsster uit Hellendoorn raakte donderdag 6 oktober gewond bij een aanrijding met een automobiliste.

Donderdagmorgen 6 oktober omstreeks 11.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Reggeweg in Hellendoorn. Een 81-jarige automobiliste uit Hellendoorn reed over de Reggeweg, gaande in de richting van de Blenke. De 81-jarige automobiliste moest remmen voor een voorhaar stilstaande automobilist. Toen de 81-jarige haar weg wilde vervolgen merkte ze een 73-jarige fietsster te laat op. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 73-jarige kwam ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011095000)

Man aangehouden voor inbraak
Almelo
Een 21-jarige man uit Somalië werd vrijdag 7 oktober aangehouden voor inbraak in een winkel.

In de nacht van donderdag 6 oktober op vrijdag 7 oktober kreeg de politie melding van een inbraak in een winkel aan de Oranjestraat in Almelo. Een getuige zag dat vier mannen betrokken waren bij de inbraak. De snel ter plaatse gekomen politie kon een verdachte, een 21-jarige man uit Somalië ter plaatse aanhouden. De andere mannen wisten te ontkomen. De 21-jarige was in het bezit van 14 rugtassen die afkomstig waren uit de winkel. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011095227)

Winkeldief met gestolen fiets aangehouden Enschede
Een 44-jarige man uit Enschede is donderdag 6 oktober rond 19.00 uur door het heterdaadteam aangehouden voor winkeldiefstal bij een winkel aan het H.J. van Heekplein. De man werd door het surveillerende team in de gaten gehouden omdat hij zich verdacht gedroeg en werd betrapt toen hij met zijn buit naar buiten kwam. Tijdens zijn aanhouding bleek dat de man naast de gestolen goederen ook een gestolen fiets bij zich had. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011095146)

Winkelboef aangehouden
Enschede
Een 51-jarige man uit Azerbeidzjan werd donderdag 6 oktober aangehouden voor winkeldiefstal.

Donderdag 6 oktober omstreeks 17.30 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan het H.J. van Heekplein twee mannen diverse kledingstukken stelen. Een van de mannen kon direct worden aangehouden. Een tweede verdacht wist te ontkomen. De 51-jarige winkeldief uit Azerbeidzjan is direct overgedragen aan de politie en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie doet onderzoek naar de tweede dader. (2011095117)

Man gewond bij bedrijfsongeval Enschede
Een 19-jarige man uit Enschede is donderdag 6 oktober rond 16.00 uur gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Lenteweg. De man raakte bekneld onder een pallet met ingezaagde boomstammen. Hij is met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De arbeidsinspectie is ingeschakeld en onderzoekt de toedracht. (2011095185)

Aangehouden Fransman tevens verdacht woninginbraken Hengevelde (Gem. Hof van Twente) De 39-jarige Fransman die donderdagmiddag 6 oktober door agenten van Politie Noord- en Oost Gelderland (zie onderstaand bericht) is aangehouden, kan worden aangemerkt als verdachte van woning inbraken in Hengevelde. Diezelfde dag is ingebroken in drie woningen aan de Goorsestraat. De goederen, waaronder sieraden, die bij de inbraken zijn ontvreemd, zijn in de auto van de 39-jarige aangetroffen. Politie Twente neemt het onderzoek over. De 39-jarige is voor verder onderzoek ingesloten in het Arrestantencentrum in Borne. (2011095224)

Persbericht Noord- en Oost Gelderland:

Verlaten plaats ongeval en in bezit vals rijbewijs Neede
De politie heeft donderdagmiddag 6 oktober een 39-jarige Fransman aangehouden. De automobilist had op de Wilhelminastraat in Neede schade veroorzaakt aan een andere auto en was er vandoor gegaan zonder zijn gegevens achter te laten. Bij controle bleek dat de man in het bezit was van een vals rijbewijs.

De politie kreeg omstreeks 17:15 uur de melding van de aanrijding. De 39-jarige man reed weg van een parkeerplaats en veroorzaakte een aanrijding. Hij ging er vandoor zonder zijn gegevens achter te laten. Een getuige kon zijn kenteken noteren waarop de politie op zoek ging naar de automobilist. Op de A18 werd hij gesignaleerd en aan de kant gezet. De man bleek bij controle in het bezit van een vals rijbewijs. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In de auto van de man lagen spullen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Hij is ingesloten voor nader verhoor. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de goederen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

7 oktober 2011
053-4555588

---- --