AkzoNobel

AkzoNobel voltooit de overname van Schramm Holding AG

7 oktober 2011

AkzoNobel heeft de overname van meer dan 95 procent van de aandelen van coatingsproducentSchramm Holding AG vandaag voltooid. De deal werd in juni van dit jaar voor het eerst bekendgemaakt.

Schramm, gevestigd in Duitsland en genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange, produceert en verkoopt naast coatings voor kunststoffen, metalen en elektrische isolatie ook staalbandcoatings voor aluminium. Het bedrijf boekte in 2010 een wereldwijde omzet van ¤115 miljoen en heeft ongeveer 800 mensen in dienst.

Naast de deal met Schramm verwacht de onderneming per 1 november 2011 de overname van de coatingsactiviteiten van het Koreaanse SSCP af te ronden. Tot de deal van vandaag had SSCP ook een meerderheidsbelang in Schramm.

Deze overnames onderstrepen AkzoNobel's vastberadenheid om sneller te groeien en wereldwijde leiderschapsposities op te bouwen in alle wereldmarkten aan de hand van de Value & Values-strategie van de onderneming.

"Dit is een belangrijke stap voor Industrial Coatings en maakt ons tot wereldleider op het gebied van coatings voor specialistische kunststoffen voor mobiele apparatuur, laptops, tv's en auto interieur", aldus Conrad Keijzer, Managing Director van AkzoNobel Industrial Coatings.

Peter Brenner, de huidige CEO van Schramm Holding AG die tot Director van het nieuwe, gecombineerde bedrijf wordt benoemd, voegde eraan toe: "We zijn heel blij dat we met de integratie van Schramm in AkzoNobel kunnen beginnen. We verheugen ons op de samenwerking met onze nieuwe collega's en de bestudering van de interessante mogelijkheden die deze integratie biedt. Uiteindelijk willen we immers producten en diensten van wereldklasse aan onze klanten leveren."


- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".




AkzoNobel