Ingezonden persbericht


--------------------
Inzending Gouden Giraffe nu geopend

Vanaf nu is de inzending voor de prestigieuze Gouden Giraffe 2012, de Live Communication Award geopend. De Gouden Giraffe, de Live Communication Award is de Oscar van de Live Communication branche. Deze award beloont organisaties en personen in verschillende categorieën die hun kop boven het maaiveld uitsteken door het bedenken van een sterk, origineel, gewaagd, resultaatgericht, effectief en/of maatschappelijk verantwoord concept voor de realisatie van een succesvol(le) evenement, beurs, congres en/of deelname.

De prijs is een initiatief van High Profile B.V. en CLC-VECTA, Centrum voor Live Communication. Door het samengaan van de Gouden Giraffe en de Nationale ExpoJaarprijs is versplintering binnen de Live Communication branche voorbij en is de award een bredere en sterkere prijs voor de gehele branche geworden.

Categorieën
De Gouden Giraffe wordt in verschillende categorieën uitgereikt: Effectief, Creatief, MVO, Beste Beursconcept, Beste Deelname en Beste Congres. Lees hier meer over de categorieën.

Live Communication projecten
Alle evenementen, beurzen, congressen en deelnames kunnen worden ingezonden, de voorwaarde is dat het Live Communication project past in één van de categorieën. Opdrachtgevers, potentials en het eigen vakgebied kunnen hun trots van dit jaar en vorig jaar aan het kritische oog van een professionele vakjury voorleggen. Niet alleen grootschalige Live Communication projecten kunnen ingestuurd worden, ook kleine projecten die kwalitatief goed van aard zijn kunnen voor de award in aanmerking komen. Door het samengaan van de Gouden Giraffe en de Nationale ExpoJaarprijs kunnen alle evenementen, beurzen, congressen en deelnames die hebben plaatsgevonden in 2010 en 2011 t/m 20 december 2011 worden ingezonden.

Inzenden
Als een inzending tijdens de eerste jureringronde tot één van de vijf kanshebbers per categorie behoort, mag de inzender tijdens de tweede jureringronde haar case live aan de jury presenteren en vragen beantwoorden. Uit deze vijf kanshebbers worden de drie genomineerden per categorie bekend gemaakt tijdens een speciale bekendmakingbijeenkomst voor alle kanshebbers, juryleden, sponsoren en vrienden van de Gouden Giraffe. Elke genomineerde ontvangt twee toegangsbewijzen voor de uitreiking in maart 2012. Hier worden de cases onder toeziend oog van honderden potentiële opdrachtgevers, organisatoren, leveranciers en andere belangrijke beïnvloeders uit de Live Communication branche uitgeroepen tot winnaar van de categorie.

Kosten van inzenden
Het inzenden van een case bedraagt normaliter ¤ 295,- per inzending. Leden van een beroeps-, branche- of vakorganisatie betalen ¤ 275,- per inzending. Hiermee wordt bijgedragen aan de publiciteit rondom de prijs en de organisatie van de uitreiking waarmee het medium Live Communication wordt geprofessionaliseerd. De reden van de korting voor leden is dat de Gouden Giraffe het doel heeft om de kracht en de kansen van het medium Live Communication zichtbaar te maken door een podium te bieden aan het gehele veld van opdrachtgevers, potentials, de vakpers en het eigen vakgebied. De Gouden Giraffe wil partijen die het belang van dit medium ondersteunen door middel van hun lidmaatschap bij een beroeps, branche of vakorganisatie hiervoor belonen. Klik hier om naar het inzendformulier te gaan.