Gemeente Utrecht


Gezamenlijk persbericht van gemeenten, SW-bedrijven en UWV WERKbedrijf uit de regio Utrecht-Midden

Utrecht beloont meest succesvolle werkgelegenheidsproject

In de regio Utrecht-Midden zijn verschillende projecten om mensen met een uitkering en mensen met een beperking aan het werk te krijgen en te houden. Op dinsdag 11 oktober wordt op de regionale arbeidsmarkttop het meest succesvolle project bekendgemaakt. Deze top is een initiatief van de Utrechtse wethouders Rinda den Besten en Mirjam de Rijk en collega-bestuurders in de regio. De winnaar ontvangt een geldprijs van ¤ 20.000. Dit bedrag is besteemd voor de voortzetting van het winnende project.

Met name langdurig werklozen en mensen met een beperking hebben vaak moeite om een passende baan te vinden. Door een succesvol project in de schijnwerpers te zetten worden andere werkgevers in de regio Utrecht-Midden aangemoedigd om mensen met een uitkering aan een baan te helpen.

Drie genomineerden
Werkgevers konden zich tot en met 21 september aanmelden. Inmiddels is er een voorselectie gemaakt en zijn er drie genomineerden. Het eerste genomineerde project is BuitenkanZ. In dit project worden mentoren bij werkgevers opgeleid die op hun beurt weer net begonnen medewerkers begeleiden. Sinds de start, twee jaar geleden, zijn er 54 mensen geplaatst en zijn er 15 mentoren opgeleid. Het tweede project is Greenfox. Greenfox voert ombouwwerkzaamheden om bestaande TL-verlichting te verduurzamen uit samen met medewerkers van sociale werkplaatsen. De derde genomineerde is Zorgwacht. Deze organisatie leidt vrouwen in de bijstand op tot zorgmedewerker.

Arbeidsmarkttop
Op de werkgeverstop gaan gemeenten, SW-bedrijven en UWV WERKbedrijf ook met met werkgevers in gesprek. Werkgevers kunnen aangeven wat zij nu vinden van de dienstverlening en wat er verbeterd kan worden. Doel daarvan is om zo veel mogelijk vacatures in de regio Utrecht-Midden vervuld te krijgen en zo veel mogelijk mensen die kunnen werken aan een passende baan te helpen.