Nieuwe Steen Investments NV


PERSBERICHT

Aandeelhouders NSI keuren de fusie met
VastNed Offices/Industrial goed

Hoofddorp, 7 Oktober 2011 De aandeelhouders van Nieuwe Steen Investments N.V. (NSI) hebben met een overgrote meerderheid voor de fusie met VastNed Offices / Industrial N.V. (VastNed O/I) gestemd tijdens de vandaag gehouden Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders. Bovendien stemden de aandeelhouders in met een aantal voorgestelde wijzigingen van de statuten van NSI die in werking treden op de fusiedatum.

Johan Buijs, algemeen directeur van NSI: "Door deze steun van onze aandeelhouders voelen wij ons gesterkt om de fusie met Vastned O/I door te zetten. Wij zien er naar uit om aan de slag te gaan met dit nieuwe leidende Nederlandse gemengde vastgoedfonds met voornamelijk winkels en kantoren, en een omvang van ongeveer ¤ 2,3 miljard. De nieuwe combinatie stelt ons in staat het potentieel van beide vastgoedportefeuilles te benutten en te profiteren van de schaalvoordelen"

AFRONDING VAN DE FUSIE
Nu de aandeelhouders van NSI hebben ingestemd met de fusie is aan de belangijkste voorwaarden voor de totstandkoming van de fusie voldaan. NSI en VastNed O/I verwachten dat de fusie op 14 oktober 2011 afgerond kan worden volgens onderstaand tijdschema. Behoudens onvoorziene omstandigheden zal maandag 10 oktober de laatste handelsdag van het VastNed O/I-aandeel zijn.

Verwachte datum Gebeurtenis
Maandag 10 okt. 2011
Dinsdag 11 okt. 2011 Laatste handelsdag van het VastNed O/I-aandeel Opschorting voor onbepaalde tijd van de notering van VastNed O/I-aandelen aan Euronext Amsterdam Donderdag 13 Okt. 2011 Registratiedatum van de gewone VastNed O/I-aandelen Passeren van de fusieakte, indien aan alle voorwaarden is voldaan Vrijdag 14 okt. 2011 Afronding van de fusie: NSI wijst aan iedere VastNed O/I-aandeelhouder 0.897 nieuwe gewone NSI-aandelen en een warrant toe voor ieder gewoon VastNed O/I aandeel dat gehouden wordt aan het einde van de registratiedatum Leveringsdatum; toelating tot de handel van de nieuwe gewone NSI-aandelen

OVER NSI
NSI wil huurders duurzame huisvesting bieden, zodat zij hun bedrijf voor lange tijd succesvol kunnen uitoefenen en waardoor institutionele en particuliere beleggers een stijgend rendement op het geïnvesteerde vermogen wordt geboden. NSI doet dit door te beleggen in kantoren en winkels op kwalitatief hoogwaardige en bedrijvige locaties in Nederland en Zwitserland. NSI is een beursgenoteerde closed-end vastgoedbeleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal, dat momenteel een belegd vermogen van ¤1,4 miljard beheert. Na de fusie met VastNed O/I zal het belegd vermogen circa ¤ 2,3 miljard bedragen.