Gemeente Zeist

in de wijk van 9 tot en met 14 oktober

Energieweek in de wijk van 9 tot en met 14 oktober

Energieweek 2011 Het thema van de Duurzame Week 2011 is `Energie in de Wijk'. Hierbij gaat het niet alleen om energiegebruik, maar ook om alle energie die de bewoners gezamenlijk stoppen in de activiteiten om hun wijk te verduurzamen. Wat betreft het energiegebruik draait alles om `ik en mijn woning'.

Joke Leenders: `Energiebesparing en zonne-energie blijven belangrijke aandachtspunten als je het hebt over duurzaamheid. Maar het is veel breder. Het gaat ook over onderwerpen waar je zelf soms niet direct aan denkt, zoals duurzaam waterbeheer. Dit thema speelt bijvoorbeeld in de wijk Hoge Dennen. Daar hebben de bewoners aangegeven meer te willen weten over het afkoppelen van water. Ook gaat het in de Duurzame Week over zaken waar we in het dagelijks leven mee te maken hebben: vervoer en voedsel. Hoe kun je daar op een duurzame manier mee omgaan? Kortom, er is voor iedereen wat bij. Ik nodig alle inwoners daarom van harte uit om deel te nemen aan een of meerdere activiteiten.'

Bent u nieuwsgierig naar wat er allemaal te beleven valt tijdens de Duurzame Week? Bekijk het programma voor de Duurzame Week van Zeist.