Gemeente Zeist

wijken van Zeist !

Kom ook naar de Duurzame Week in de wijken van Zeist !

Van 9 tot en met 14 oktober 2011 is de Duurzame Week in de gemeente Zeist. Onder het motto `Energie in de Wijk' staan de hele week duurzame onderwerpen in de schijnwerpers: energiebesparing, zonne-energie, duurzaam waterbeheer, maar ook duurzaam vervoer en voedsel en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In samenwerking met diverse partners is een activiteitenprogramma tot stand gekomen dat zich afspeelt in verschillende wijken en in diverse vormen. Komt het allen plaatjefranki300website beleven!

De Duurzame Week start op zondag 9 oktober 2011 om 14.00 uur bij Bezoekerscentrum De Boswerf. De Boswerf is voor haar stroomvoorziening recent overgegaan op zonne-energie. Dit is aanleiding om op het terrein een informatiebord over zonnestroompanelen te plaatsen, dat tijdens de opening wordt onthuld door wethouder Joke Leenders. Kinderen van circa 8 tot 12 jaar zijn deze middag welkom bij een `duurzame' knutselactiviteit: een eigen zonnebloem op zonne-energie in elkaar zetten. Het optreden van het kinderkoor van de Zeister Muziekschool geeft de start van de Duurzame Week een extra feestelijke tint.

Energieke scholen

OBS Op Dreef op de Laan van Vollenhove maakt in de Duurzame Week een start met het project `Energieke scholen'. Hoe kun je als school zelf aan de slag met energie en binnenmilieu om het schoolgebouw energiezuiniger en gezonder te maken? Wethouder Bodes De Vries is 10 oktober aanwezig bij de aftrap.

Twee buurtavonden

Bewonersvereniging Hoge Dennen/Kerckebosch houdt op dinsdag 11 oktober 2011 vanaf 19.30 uur in de Kerckeboschschool een inspiratieavond over isoleren, het afkoppelen van water en andere vormen van energiebewust gedrag. Buurtvereniging Rond het Wilhelminapark organiseert op woensdag 12 oktober 2011 vanaf 19.30 uur in de Tobiasschool aan de Lorentzlaan een buurtavond over duurzame trends in vervoer, wonen, eten en over zonne-energie en woningisolatie.

Congres voor ondernemers

Ondernemers zijn op 13 oktober 2011 om 14.00 uur welkom bij het Green Deal Congres van de Groene Zaak. Discussieer met toonaangevende experts, Kamerleden en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven over duurzaam ondernemen. Waar staan we, waar moeten we op inzetten, wat zijn de belangrijkste issues en dilemma's en wat zijn de potentiële economische baten? Deelname is gratis, maar uitsluitend voor bedrijven.

Lezing en film

Het ScienceCafé Zeist heeft professor doctor Klaas van Egmond op 13 oktober 2011 uitgenodigd voor een lezing over duurzaamheid: "Een vorm van beschaving". Zijn uitgangspunt is dat duurzaamheid gaat over het erkennen en verbinden van alle relevante menselijke en collectieve waarden. Interesse? De lezing begint om 19.30 uur in Natuurcafe La Porte op station Driebergen Zeist.

De bibliotheek opent vrijdagavond 14 oktober 2011 haar deuren voor jongeren van 12 tot 18 jaar voor een CO2-neutrale vertoning van de film "The Age of Stupid". De film speelt zich af in 2055. De hoofdrolspeler kijkt terug naar archiefbeelden van de wereld in 2008 en vraagt zich af: `heb ik voldoende gedaan om klimaatverandering te voorkomen?' In de pauze gaan we in gesprek met de jongeren of zij tevreden zijn over hun eigen bijdrage aan het voorkomen van klimaatverandering. De film begint om 20.00 uur en de avond eindigt om 22.00 uur; de toegang is gratis. Er zijn gratis biologische versnaperingen.