Gemeente Achtkarspelen


Buitenpost, 22 september

9 Oktober Klassieke muziek in raadzaal Buitenpost

Strijkkwarter Alauda uit Amsterdam speelt in de raadzaal van het gemeentehuis in Buitenpost werken van Haydn, Janacek en Schuman. Het concert wordt georganiseerd door Culturele Stichting Het Behouden Huis uit Buitenpost. Het concert vindt plaats op op 9 oktober en begint om 15.00 uur.

Het gemeentebestuur van Achtkarspelen heeft ermee ingestemd een concert plaats te laten vinden in de mooie nieuwe raadszaal van het gemeentehuis in Buitenpost. Voor deze feestelijke gelegenheid heeft het Behouden Huis het inmiddels in onze regio bekende strijkkwartet Alauda uit Amsterdam uitgenodigd.

Culturele stichting het Behouden Huis beschouwt het als een enorme aanwinst voor Buitenpost en omgeving om een zaal voor culturele activiteiten te kunnen openen. Op deze manier wordt het gemeentehuis niet alleen voor meerdere doelen toegankelijk gemaakt, het krijgt ook een stimulerende functie voor de cultuur en kan zo een centrale plek worden voor de inwoners.

Het concert door Alauda is een klassiek concert. De muziek die gespeeld wordt, is ook te horen op zenders als radio 4 en in de concertzalen. De raadszaal zal een prachtige omgeving zijn om op zondagmiddag van deze muziek te genieten. Op het programma staan werken van Haydn, Janacek en Schumann.

In de pauze nodigt de gemeente u uit in de foyer een kopje koffie of thee te gebruiken, om elkaar te ontmoeten en om rond te kijken in de grote hal.


----------


Noot voor de redactie (