Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

3 oktober 2011

Eenmalig concert 'Begeerte heeft ons aangeraakt' in het Compagnietheater

Schrijver Bert Natter en klavecinist Menno van Delft brengen romandebuut tot leven

Op zondagmiddag 9 oktober geven schrijver Bert Natter en klavecinist Menno van Delft een bijzonder concert rondom de geprezen romandebuut 'Begeerte heeft ons aangeraakt'. Natter draagt passages voor uit zijn boek, klavecinist Van Delft speelt meesterwerken uit de barok die in het verhaal voorkomen. Op het programma staan Couperin, Rameau, Storace, Froberger en Sweelinck. Het toneelstuk Begeerte heeft ons aangeraakt met Anniek Pheifer, Marcel Hensema en Bart Klever is nog te zien in het Compagnietheater van 6 tot en met 15 oktober.

Menno van Delft en Bert Natter

Begeerte heeft ons aangeraakt
Bij de vuurwerkramp in Enschede verliest Lucas Hunthgburth zijn beste vriend. Zijn werk als conservator Oude Muziekinstrumenten biedt hem nauwelijks kans om zijn verlies te verwerken. Dan volgt een telefoontje van Diederik Dembeck, die hem een zeldzaam 17e eeuws klavecimbel wil tonen. Lucas besluit af te reizen naar het Groningse gehucht waar de Dembecks wonen. Hij wordt meegezogen in het vreemde leven dat zij leiden op hun statige landgoed. Tijdens zijn zoektocht naar de echtheid van de klavecimbel ontmoet hij een aantal merkwaardige dorpsbewoners, is hij getuige van een bizarre begrafenis en zit hij aan bij een diner dat volledig uit de hand loopt.

Bert Natter (Baarn 1968) is oud-uitgever en journalist. Hij schreef diverse jeugdboeken en publiceerde in 2004 Het Rijksmuseum Kookboek. 'Begeerte heeft ons aangeraakt' werd bekroond met de Selexyz Debuutprijs 2009 en met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2010.

Menno van Delft (Amsterdam, 1963) speelt klavecimbel, orgel en clavichord. In binnen- en buitenland is hij een veelgevraagd solist en continuospeler. Sinds 1995 doceert hij klavecimbel, clavichord, basso continuo- en ensemblespel aan het Conservatorium van Amsterdam.

Begeerte heeft ons aangeraakt (het concert)
Zondag 9 oktober, Compagnietheater, Amsterdam. Aanvang: 14.00 uur. Prijs: ¤ 25,- / 22,50

Begeerte heeft ons aangeraakt (de voorstelling)
6 t/m 8 oktober en 11 t/m 15 oktober: Compagnietheater, Amsterdam De voorstellingen van woensdag 12 en donderdag 13 oktober worden voorafgegaan door een gesprek met Bert Natter (om resp. 16.30 en 19.00 uur) Aanvang 20.30 uur. Prijs: ¤ 20,-

Kaarten en info: www.compagnietheater.nl

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht