NOC*NSF


---

Arnhem, 4 oktober 2011

Derde Paralympische Talentdag in Rotterdam

In Rotterdam vindt op zondag 9 oktober de derde Paralympische Talentdag plaats. Deze talentdag is bedoeld voor mensen met een fysieke of visuele handicap die een carrière als topsporter ambiëren en die de ambitie hebben om een medaille op de Paralympische Spelen in Rio te halen. De Paralympische Talentdagen zijn een initiatief van de sportbonden en NOC*NSF.

U bent van harte uitgenodigd om bij de talentdag aanwezig te zijn. We ontvangen u graag tussen 9:30 en uiterlijk 9:45 uur in Topsportcentrum Rotterdam, Van Zandvlietplein 20 in Rotterdam.

Na de opening krijgt u de gelegenheid om André Cats, chef de mission van Paralympic Team Netherlands, te interviewen over het concept van de Paralympische Talentdagen en de resultaten die dat tot nu toe heeft opgeleverd. Zo zijn er een aantal tijdens een talentdag ontdekte sporters, die inmiddels lid zijn van een nationale selectie en in de race om deel te nemen aan de Paralympische Spelen London 2012. André Cats kan ook zijn licht laten schijnen over de Paralympische Spelen London 2012 en zijn verwachtingen hieromtrent. Tevens bent u in de gelegenheid om een Paralympische topsporter te interviewen die via een Paralympische Talentdag is ontdekt en nu in de race is om zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen London 2012.

Tijdens de talentdag beoordelen bondscoaches het sporttalent van de deelnemers in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe de deelnemers aan de slag kunnen gaan om zich binnen deze sport te ontwikkelen. NOC*NSF en de sportbonden bieden echte toppers de kans om meteen in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een optimale trainingssituatie.

De Paralympische Talentdag wordt in het Topsportcentrum Rotterdam georganiseerd, omdat hier het EK zitvolleybal plaatsvindt van 9 tot en met 14 oktober.

Programma voor pers
9.45 uur Ontvangst
10.00 - 10.30 uur Opening en toelichting door chef de mission André Cats. 10.30 - 11.00 uur Mogelijkheid tot interview met André Cats en een Paralympische topsporter die via een talentdag is ontdekt. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het maken van beelden van de Paralympische Talentdag. 11.30 - 12.00 uur Mogelijkheid tot interview met een coach of enkele deelnemers van de Paralympische Talentdag.

Aanmelden
Pers kan zich tot vrijdag 7 oktober 12.00 uur aanmelden via Sonya.Schonewille@noc-nsf.nl.

Graag tot ziens op zondag 9 oktober!

-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245
www.nocnsf.nl


---- --