Een cadeau voor Rotterdam WTCulture Event


Battle tussen traditie en jong talent

ROTTERDAM, 20110930 -- Op zondagmiddag 9 oktober 2011 vindt de première plaats van het WTCulture Event. Een unieke samenwerking tussen de WTC Art Foundation en diverse deelnemende partijen die belangeloos hun medewerking verlenen. Een middag waarin cultuur en muziek elkaar vinden om een goed doel te steunen. Het evenement belooft een spektakel te worden!


Honderden jaren Rotterdamse traditie versus jong talent. Dat is het thema van WTCulture Event  dat op 9 oktober 2011 in Beurs-World Trade Center Rotterdam voor de eerste keer wordt gehouden. Een middag met een brede culturele mix.  Het thema is in alle onderdelen terug te vinden. Jonge talentvolle muzikanten, zoals de pas 13-jarige trompettist Joachim Cortvrint spelen samen met de Marinierskapel. Jonge mode ontwerpers  showen hun nieuwste creaties, terwijl de modellen ook traditionele kostuums uit het Mariniersmuseum op de catwalk tonen. Verder acts door jonge artiesten van Circus Rotjeknor en een kunstexpositie met medewerking van Museum Rotterdam, Mariniersmuseum en jong talent in de WTC Art Gallery. Korte films in het Oscar Auditorium en optredens van Tamboers & Pijpers en de Steelband van het Korps Mariniers maken het programma compleet.


Bijzonder cadeau

Jolande Huijers, directeur van Beurs-WTC Rotterdam, is een van de drijfveren van het evenement: "Eind 2010 ontstond het idee na een gesprek met Maria Croese van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, die zich richt op het begeleiden van jonge musici. De stichting is al jaren gehuisvest in ons gebouw. Maria gaf aan dat ze het leuk zou vinden om iets terug te doen en bood mij een muzikaal cadeau in de vorm van een optreden aan. In diezelfde periode  werden de banden met de Rotterdamse Marinierskapel aangehaald. Ruud Welle, manager van de Marinierskapel, bood aan om weer bij ons op te treden. Het leek ons geweldig om de oude traditie nieuw leven in te blazen. Vervolgens is het balletje gaan rollen voor dit evenement, met plaats voor muziek, cultuur en een goed doel."

 Unieke confrontaties

Martin Bijl, manager van de WTC Art Foundation en de gelieerde WTC Art Gallery van Beurs-WTC, is samen met Nico Kervezee, creatief verantwoordelijk voor de programmering van het WTCulture Event. "We hebben gezocht naar exclusieve ingrediënten om te komen tot een waardig event. Bijzonder is dat de hoofdact, een concert van de de 54 koppige Marinierskapel van de Koninklijke Marine, wordt verrijkt met optredens van jonge muziektalenten. Zoiets is nooit eerder gebeurd. Het repertoire is voor iedereen toegankelijk, er wordt al volop gerepeteerd. Via onze contacten met jongRRKC hebben wij jonge getalenteerde modeontwerpers bereid gevonden om direct na afloop van het concert een modeshow te houden, gecombineerd met klassieke marinierskostuums. Dit levert unieke confrontaties op. Dankzij de combinatie van diverse kunstvormen, wordt dit met recht een middag vol beleving."

 Charity

De baten van het evenement zijn voor de Stichting Charity & Sport, zij zorgen dat de opbrengsten ten gunste komen aan het ‘International Paralympic Committee’. Het IPC organiseert hiermee trainingskampen voor jong gehandicapten in ontwikkelingslanden.

Kaarten zijn te koop voor 20 euro per stuk via de website en tijdens kantooruren aan de receptie van Beurs-WTC, Beursplein 37 te Rotterdam. Meer informatie treft u op www.wtculture-event.nl.

Foto’s zijn beschikbaar via deze link: http://tiny.cc/vo19p





Ingezonden persbericht