Gemeente Voorschoten

serban

9 oktober: Ensemble Andrei Serban

Op zondag 9 oktober om 14.30 uur brengt het Ensemble Andrei Serban Roemeense, Hongaarse en Russische klanken ten gehore in een wervelend middagconcert.

Tijdens het concert wordt er folkloremuziek uit Roemenie, Hongarije en Rusland gespeeld. Het concert valt binnen de reeks `Geef Adegeest vleugels' en is voor iedereen toegankelijk.

Het ensemble bestaat uit de violist Andrei Serban, pianist Lo Blotkamp en cimbalist Giani Lincan. Andrei Serban is van Roemeens/ Russische afkomst. Dit is ook de reden waarom zijn ideaal uitging naar de folklore van deze landen en waarom hij een eigen ensemble op wilde richten. In 1975 is het ensemble opgericht, waarna het zeer succesvol werd ontvangen. Lo Blotkamp, van origine half Pool en half Nederlander, voelt zich sterk aangetrokken tot de jazzmuziek en tot muziek uit de Balkan. Met zijn pianospel verleent hij een ondersteunende rol, welke zeer belangrijk en niet weg te denken is in het geheel van het ensemble. Giani Lincan is internationaal befaamd cimbalist. Zijn muzikale aanleg werd ontwikkeld in Boekarest en Roemenië en zijn muzikale vakmanschap ontwikkelde zich niet alleen binnen de klassieke muziek, maar ook in de folk, jazz- en zigeunermuziek.

Het concert vindt plaats in verzorgingstehuis Adegeest, aan de Bachlaan 21 te Voorschoten. Om 14.00 uur is de zaal open. De toegangsprijs bedraagt EUR5,00 en voor bewoners van het verzorgingstehuis bedraagt de prijs EUR2,50. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van verzorgingstehuis Adegeest, telefoonnummer: 070 754 43 33. Ook kunt u de website www.florence-zorg.nl bezoeken en kijken onder het kopje Activiteiten.

* 9 oktober 2011