Rijksmuseum van Oudheden

Persbericht
28 september 2011

Nieuw Egyptisch kinderverhaal als app, boek en speurtocht in Rijksmuseum van Oudheden Lancering 'Amon en Amara' tijdens Kinderboekenweek, zondag 9 oktober

Persfoto Amon en Amara-klein.jpg
Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek wijdt het Rijksmuseum van Oudheden het nieuwe Egyptische kinderavontuur 'Amon & Amara' in met een feest op zondag 9 oktober. Tussen 11.30 en 12.30 uur vertellen de makers van het verhaal over de belevenissen van het Egyptische prinsesje Amara en haar vriendje Amon. Daarna kunnen de kinderen kans maken op het eerste exemplaar van het boek, met de 'Amon & Amara' app spellen doen en de speurroute door het museum maken. Voor kinderen die op 9 oktober een iPad meenemen is de app gratis te downloaden. Alle kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Aanmelden kan via info@rmo.nl.

'Amon & Amara, een Egyptisch avontuur' is speciaal voor het Rijksmuseum van Oudheden geschreven. Het verhaal gaat over prinses Amara, die zich vreselijk verveelt. Ze ontsnapt uit het paleis en ontmoet de stoere Amon, de zoon van de bakker. Hij leert haar hoe ze uit de kaken van krokodillen moet blijven. Op een dag wordt Amon zelf door een reuzenkrokodil te grazen genomen. Om hem te redden, moet Amara geheime hiërogliefen ontcijferen, raadsels oplossen en zich een weg banen door een doolhof waar het krioelt van de schorpioenen. Kinderen kunnen zelf mee doen in het interactieve verhaal en Amara helpen Amon te bevrijden. De app biedt spelletjes, een kinderencyclopedie, puzzels en 3D effecten. Bovendien komen in het verhaal objecten voor die in het museum te zien zijn. Met de 'Amon & Amara-speurroute' ontdekken de kinderen de Egyptische afdeling van het museum, en uiteraard zien ze er Egyptische voorwerpen van meer dan drieduizend jaar oud. Het verhaal is geschikt voor kinderen van vier tot negen jaar.

Het prentenboek 'Amon & Amara' is te koop in de museumwinkel (¤ 9,95). De app enn de speurroute zijn op 9 oktober gratis. De speurroute is daarna voor ¤ 2,95 te koop bij de kassa van het museuum. De app is voor ¤ 2,39 verkrijgbaar in de App Store.. Binnenkort is de app ook geschikt voor andere tablets en smartphones. Voor het onderwijs is er een speciale versie voor digibord verkrijgbaar via www.followamuse.nl/amonenamara.

'Amon & Amara, een Egyptisch avontuur' is gemaakt door Follow a Muse (creatief producent van interactieve voorleesavonturen, www.followamuse.nl), in opdracht van het Rijksmuseum van Oudheden. Het programma kwam tot stand met een bijdrage van de Mondriaan Stichting.