E19 Onderhoud Kleine Bareel: Weggebruikers ervaren hinder bij aanleg doorsteek

05/10/2011 15:01

Vlaamse Overheid

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op zondagavond 9 oktober met het maken van een doorsteek door de middenberm op de E19 nabij Kleine Bareel. Die ingreep kadert binnen de grote onderhoudswerken die sinds 26 september op de noordelijke E19 richting Antwerpen bezig zijn.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op zondagavond 9 oktober met het maken van een doorsteek door de middenberm op de E19 nabij Kleine Bareel. Die ingreep kadert binnen de grote onderhoudswerken die sinds 26 september op de noordelijke E19 richting Antwerpen bezig zijn. Zondagavond wordt de ingreep aan de doorsteek voorbereid, en de nodige signalisatie geplaatst - en vooral dat laatste kan hinder veroorzaken.

Een doorsteek in de middenberm laat toe om het verkeer, tijdens de hoofdfase van de onderhoudswerken, deels in de andere rijrichting te sturen - en zo de huidige capaciteit van twee rijstroken per rijrichting te behouden. Die doorsteek wordt volgende week aangelegd. Zondagavond wordt die ingreep voorbereid en plaatst het agentschap de nodige signalisatie. Dat kan gedurende de avond de nodige hinder veroorzaken, omdat automobilisten plaatselijk en tijdelijk over één rijstrook zullen moeten rijden richting Antwerpen.

Vanaf zondagavond 9 oktober tot zondagavond 16 oktober staan de werken aan de doorsteek op de planning. Gezien de aannemer dan werkt in de middenberm, wordt het verkeer op de rechterrijstrook en pechstrook geplaatst. De capaciteit blijft behouden. De aanleg van de doorsteek moet klaar zijn uiterlijk maandag 17 oktober, net omdat dan de hoofdfase start. Die behelst een zeer grondig onderhoud van de E19 over 2 kilometer vanaf de afrit Kleine Bareel tot aan de Ring rond Antwerpen (R1), dit is net voor de oprit komende van de A12 uit Bergen-op-Zoom. Vorig jaar vonden gelijkaardige werkzaamheden plaats in de andere rijrichting.

Het Agentschap Wegen en Verkeer doet heel wat inspanningen om in elke richting twee, weliswaar versmalde, rijstroken beschikbaar te houden voor het verkeer en zo de hinder tijdens de werken tot een minimum te beperken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. De politie kondigt snelheidscontroles aan.

De op- en afritten van de E19 blijven tijdens de werken beschikbaar, met uitzondering van: - oprit richting Breda komende van de Bredabaan naast McDonalds > Verkeer richting Breda kan gebruik maken van de oprit op de Bredabaan naast A.S. Adventure. - oprit richting Antwerpen komende van de Bredabaan in Brasschaat > Verkeer richting Antwerpen kan gebruik maken van de oprit op de Kapelsesteenweg (N11).

De afrit van de E19 naar de A12 blijft steeds open. Het agentschap bekijkt in samenwerking met de lokale politie ook de verkeerslichtenregeling de oprit Kleine Bareel om zo het verkeer van en naar Schoten tijdens de werkzaamheden vlot te laten verlopen.



Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel