Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MEER AFSTANDEN EN 'SOCIAL RUNNING' TIJDENS
CLINICLOWNS RODE NEUZEN RACE
Korting op inschrijfgeld voor teams die zich voor 11 juli a.s. aanmelden

Amersfoort, dinsdag 7 juni 2011 - NOS Sport presentator en CliniClowns-ambassadeur Jack van Gelder geeft op zondag 9 oktober 2011 op het circuit van Zandvoort het startschot voor de allereerste Rode Neuzen Race: een estafetteloop voor CliniClowns. De teams mogen vanaf vandaag bestaan uit vier hardlopers óf uit vier duo's, die samen 44 km lopen. Dat betekent dat ieder teamlid tenminste 5,5 km of 11 km voor zijn of haar rekening neemt. Individuele lopers kunnen zich aanmelden voor het 'social running' programma, waarbij lopers vanuit het hele land via social media aan elkaar worden gekoppeld. Hiermee hoopt de organisatie een nog groter en breder hardloop­publiek aan te spreken. Bovendien profiteren alle teams die zich vóór 11 juli a.s. aanmelden van een eenmalige korting van 75% op het inschrijfgeld. Inschrijven volgens de nieuwe voorwaarden kan vanaf vandaag via de website http://www.rodeneuzenrace.nl/.

Alleen of met z'n tweetjes inschrijven
Hardlopers kunnen zelf een team samenstellen óf ze melden zich aan voor het 'social running program' als ze niet voldoende sportievelingen om zich heen kunnen verzamelen. De organisatie koppelt single- of duo-runners dan o.m. via de Rode Neuzen Race social media aan andere lopers, zodat zij op 9 oktober met een voltallig team aan de start kunnen verschijnen. De perfecte manier om op een eenvoudige en leuke manier als team mee te doen. Maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten en samen veel sponsorgeld op te halen.

Hier loop je voor
Alle Rode Neuzen Racers lopen met één gezamenlijk doel: een persoonlijke bijdrage leveren aan een lach voor zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Elk team, ongeacht het aantal teamleden, brengt daarvoor van tevoren tenminste 1.150,- euro aan sponsorgeld bij elkaar. "Dat lijkt veel, maar omgerekend komt dat neer op ongeveer 25,- euro per km.", aldus Jack van Gelder, die al ruim 10 jaar ambassadeur voor CliniClowns is en die op 9 oktober honderden hardlopers aan de start hoopt te mogen begroeten. "Voor die ¤ 1.150,- kan CliniClowns maar liefst 100 kinderen laten lachen! En dáár doe je het voor."

Het snelste team alsmede het team dat het meeste geld heeft opgehaald, winnen de Rode Neuzen Race Award, een teamtrofee die zij op 9 oktober uit handen van Jack van Gelder overhandigd krijgen.

Doe mee!
De Rode Neuzen Race biedt iedereen de gelegenheid om voor CliniClowns in actie te komen: als hardloper, als sponsor van een team of als vrijwilliger. Met tal van leuke activiteiten voor de hele familie, is de Rode Neuzen Race meer dan alleen een hardloopwedstrijd. Het wordt een dag voor de hele familie met tal van leuke en clowneske kinderactiviteiten. Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar, mét of zonder handicap, wordt er een Kinderrace georganiseerd, die volledig in het teken van de meest spectaculaire race-auto's staat. De inschrijving hiervoor is nu ook geopend.

Alle ins & outs over de Rode Neuzen Race en de speciale Kinderrace zijn te vinden op www.rodeneuzenrace.nl en www.rodeneuzenrace.nl/Kinderrace

-EINDE BERICHT-

Over Stichting CliniClowns Nederland
CliniClowns biedt kinderen met een ziekte en handicap afleiding en plezier. De CliniClowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten hen gewoon weer even kind zijn. Momenteel spelen meer dan 65 professionele CliniClowns in ruim 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Wanneer de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn, kunnen kinderen nog steeds in de clownswereld terecht. Door de interactieve CliniClowns Speelkoffer in het ziekenhuis, de spannende online belevingswereld Neuzenroode.nl voor kinderen die thuis worden verzorgd en door verschillende clowneske evenementen voor kinderen en hun gezin. Een daarvan is de CliniClowns Theatertour, speciaal voor kinderen met een meervoudige en/of verstandelijke handicap. Op dit moment bereikt CliniClowns ongeveer 30% van alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. De komende jaren wil CliniClowns minimaal de helft van deze kinderen bereiken. Zodat nog meer kinderen met een ziekte en/of handicap gewoon weer even kind kunnen zijn.

Noot voor redactie,