Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Het Muziekenhuis, podium voor nieuwe muziek, start het seizoen met...

The Kitchen, een nieuwe reeks zondagmiddagsalons

De aftrap van The Kitchen vindt plaats op zondagmiddag 9 oktober, om 15.30 uur in LUX, Nijmegen. Bij dit concert krijgt het publiek een kijk in de keuken van de componist. Wat is dat nou eigenlijk, componeren? Een reeds door de wol geverfde en een jongere componist componeren ter plekke. In samenwerking met een aantal uitstekende musici die zowel thuis zijn in de gecomponeerde als de geïmproviseerde muziek, worden de kersverse noten gespeeld en kritisch tegen het licht gehouden. Met componisten Jeff Hamburg en Claudia Rumondor, accordeonist Gerie Daanen, slagwerker André Groen, celliste Jacqueline Hamelinken videast Martijn Grootendorst. Het geheel staat onder de bezielende leiding van presentatrice Mirjam Zeegers.

Deze eerste editie van The Kitchen vindt plaats in het kader van het 100-jarig bestaan van GeNeCo, het Genootschap van Nederlandse Componisten. In totaal is The Kitchen een reeks van 6 salons die tussen oktober 2011 en april 2012 in theater LUX plaatsvinden. Bijeenkomsten voor en door musici, componisten en alle anderen die zich op het gebied van de hedendaagse muziek actief bezig houden of daarin geïnteresseerd zijn. Zeg maar: Nijmeegs eigen 'Vrije geluiden' op de zondagmiddag. Live muziek, interviews, nieuwe stukken worden gespeeld en uitgelegd, improvisaties vinden plaats, nieuwe technieken, elektro-akoestische muziek, kortom: alle denkbare mogelijke nieuwste ontwikkelingen worden getoond, besproken en gehoord.

De organisatie is in handen van Het Muziekenhuis, in samenwerking met componisten Andries van Rossem en Berry van Berkum. Deze eerste editie wordt mede mogelijk gemaakt door GeNeCo en de gemeente Nijmegen.

THE KITCHEN

Zondagmiddag 9 oktober 2011

15.30 uur - 17.00 uur

Entree: ¤5,-

Locatie: LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen

Kaartverkoop: kassa LUX of webshop Keizer Karel podia

Meer info: www.hetmuziekenhuis.nl