Ingezonden persbericht


Vier vrouwen van Willem van Oranje éénmalig terug in Burens Weeshuis

Buren - Twee inwoonsters van Buren, Marceline Loudon en Dieuwke Piebenga, hebben het initiatief genomen om op zondag 9 oktober, gelijktijdig met de Kunstroute Buren B!zonder, de toneelvoorstelling " De 4 vrouwen van Willem van Oranje" naar Buren te halen. Er zullen twee voorstellingen gegeven worden. De eerste voorstelling is van 16.00 - 17.15 uur, de 2de van 20.15 - 21.30 uur. Locatie is het voormalig Weeshuis in Buren.

Het blijspel is in 2010 in première gegaan en sindsdien op diverse locaties opgevoerd. Vier actrices spelen een prachtig spel met de geschiedenis en tonen de karakters van ANNA VAN BUREN, ANNA VAN SAKSEN, CHARLOTTE DE BOURBON en LOUISE DE COLIGNY op een speelse manier in samenspraak met elkaar, ook al leefden ze slechts gedeeltelijk gelijktijdig. In het toneelstuk leren wij de echtgenotes op een onvergetelijke manier kennen en via hen de man achter de vrouwen.

Marceline Loudon: "Het stuk hoort bij Buren, en helemaal bij het Weeshuis. Zeker nu dat op het punt staat haar 400 jarig bestaan te vieren. Dit jaar is er geen Buren Toen Theater. 'De Vier vrouwen van Oranje' belicht echter ook een zeer bijzonder stuk Burense geschiedenis!"

Het Marechausseemuseum, dat is gevestigd in het voormalig Weeshuis, stelt om die reden bij hoge uitzondering de trouwzaal ter beschikking. Loudon: "Dit is een unieke kans om in een dergelijk historische zetting nader kennis te maken met Willem van Oranje en zijn 4 vrouwen."

Kaartverkoop à ¤ 15,00 via info@muziekinburen.nl en bij het Marechausseemuseum aan de Weeshuiswal 9 (12.30 - 16.30 uur) in Buren.

De voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Marechausseemuseum, Stichting Muziek in Buren en de Kunstroute Buren B!zonder.

www.marechausseemuseum.nl
www.muziekinburen.nl
www.kunstrouteburen.nl
www.hetportretspreekt.nl




Ingezonden persbericht