Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
------------------------------------------------

De Plantage Zondag

Aan het water

Op Zondag 9 oktober 2011 organiseren de culturele instellingen van de Plantage Amsterdam weer een 'Plantage Zondag'. Dit keer is het thema Aan het water en is er een ruime keuze aan bijzondere evenementen.

Water hoort bij de Plantage. Talloze waterwegen omgeven en doorkruisen de mooiste en groenste buurt van Amsterdam: de Amstel, het IJ, oude singels en nieuwe grachten. In de Plantage wandelt u langs sluizen en bruggen, kunt u heerlijk zitten aan de waterkant en meer te weten komen over de innige verbondenheid van de oostelijke binnenstad met water. Op 9 oktober worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de Plantage Amsterdam rondom het thema 'aan het water'. Vaar via de Amsterdamse grachten door het Joods Cultureel Kwartier of maak het ommetje van Rembrandt in de waterrijke buurt waar hij ooit woonde. Liefhebbers van architectuur en zeevaart kunnen hun hart ophalen tijdens de rondleiding die wordt georganiseerd door het Tropenmuseum en kinderen leren water zuiveren in NEMO. Bovendien kunt u genieten van een keur aan terrassen met uitzicht over het water, zoals het terras van Het Scheepvaartmuseum dat vanaf 2 oktober weer open is. Op vertoon van de speciale flyer van de Plantage Zondag (verkrijgbaar bij alle deelnemende instellingen) krijgt u hier een gratis kopje koffie. Voor een volledig overzicht van de activiteiten op 9 oktober 2011 en meer informatie over de Plantage Amsterdam: www.deplantageamsterdam.nl

Aan de Plantage Zondag Aan het Water op 9 oktober 2011 doen mee: Hermitage Amsterdam, Tropenmuseum, Portugese Synagoge, ARCAM, Het Scheepvaartmuseum, NEMO, Verzetsmuseum Amsterdam, Joods Historisch Museum, Natura Artis Magistra, Het Muziektheater Amsterdam, Gassan Diamonds en Museum Het Rembrandthuis. Eerdere Plantage Zondagen waren:
Kindertoptien (3 juli 2011)
Wandelen door de Plantage (17 april 2011)
Verwachte Plantage Zondagen:
Winter in de Plantage (22 januari 2012)
Wandelingen in de Plantage (1 april 2012)
De Plantage Zondag is een initiatief van De Plantage Amsterdam, een samenwerking van vijftien culturele instellingen in de oostelijke binnenstad; Arcam, Gassan Diamonds, Hermitage Amsterdam, Hollandsche Schouwburg, Hortus Botanicus Amsterdam, Joods Historisch Museum, Koninklijk Theater Carré, Museum Het Rembrandthuis, Het Muziektheater Amsterdam, Natura Artis Magistra, Het Scheepvaartmuseum, Portugees-Israëlietische Synagoge, Science Center NEMO, Tropenmuseum, Verzetsmuseum Amsterdam.



Ingezonden persbericht