Ingezonden persbericht


Ecodroom!

zondag 9 oktober 2011- vanaf 13 uur tot 17u30 - Rivierenhof Deurne

Tijdens deze elfde editie van Ecodroom staat het thema 'Internationaal Jaar van het Bos' centraal. Bezoekers krijgen handige tips voor een bewuster en groener leven. Verschillende workshops, proeverijen en infostands dompelen je onder in de wereld van de ecologische reflex en verantwoorde voeding. Langsheen de Parkweg kun je ruim 60 kraampjes ontdekken die planten, gewone en zeldzame kruiden en oude en (vergeten) groenten tonen en verkopen. Daartussen vind je verrassende hapjes, milieuvriendelijke producten, streekproducten of ambachtelijk gemaakte producten. Gratis toegang!

In de Oostvleugel van het kasteel Rivierenhof pakt VELT uit met vier demo's en workshops. Zo kun je er ondermeer leren koken met een kleine ecologische voetafdruk met groenten uit de moestuin van groendomein Pulhof. De horecazaak in het kasteel Rivierenhof serveert tijdens Ecodroom bio-hamburgers. In de Westvleugel van het kasteel (de kunstgalerij) kun je de uitzonderlijk mooie tentoonstelling gaan kijken van de educatieve posterreeks 'Het bos een levende gemeenschap' (van Goodplanet.org). Ook de kortfilm 'Van bossen en mensen' (over het belang en de problematiek van bossen wereldwijd) van de bekende fotograaf Yann Arthus-Bertrand wordt vertoond (Oostvleugel). De Jeugddienst Deurne leert je knutselen met hout en speelt houten spelletjes. Langsheen de Parkweg zijn er kaders opgesteld die je aandacht vestigen op het hout in het park door middel van ingekaderde vergezichten of bijzondere details. In de infotent van de PGRA wordt de nieuwste wandelbrochure 'bomen uit verre streken' voorgesteld aan het grote publiek. De wandeling die in deze brochure wordt beschreven, neemt je mee op sleeptouw doorheen het Rivierenhof, houdt halt aan een twintigtal bijzondere bomen en vertelt je er interessante weetjes over. In een andere PGRA-tent kun je met blokken bouwen. En al wie een flyer van Ecodroom wist te bemachtigen, krijgt er een gratis beker verse melk van een boer uit de buurt aangeboden. De Kinderboerderij is open van 13u tot 17u.
Boomluisteraar Maarten Van Rompaey tenslotte vergast voorbijgangers op verhalen die hij via zijn stethoscoop van de bomen in het park vernam.

Praktische info
wanneer:
zondag 9 oktober 2011 van 13 uur tot 17u30

waar:
Centrale dreef van het Rivierenhof, Parkweg in 2100 Deurne

kostprijs:
Gratis!

inschrijven:
Niet nodig!

info:
PGRA, Turnhoutsebaan 232, 2100 Deurne tel. 03 360 52 00