Politie Groningen

Zondag 9 oktober 2011

Provincie Groningen, 09-10-2011

Grote verkeerscontrole automeeting Jeverweg

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond- en nacht een grote controle gehouden tijdens de geregelde automeeting in de omgeving van de Jeverweg in Groningen. De politie deelde na een observatie 30 bekeuringen uit aan de deelnemers. De controle werd verricht in zowel de avond- als nachtelijke uren. Er werd onder meer bekeurd voor het rijden met te hoge snelheid (5x), vervallen APK (5x), verkeerde verlichting (4x), onjuiste bevestiging kentekenplaat (2x), gladde banden (2x) en onnodig geluid veroorzaken (1x). Eén automobilist werd geklokt met een snelheid van 124 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De bestuurder moest direct zijn rijbewijs inleveren. Ook werd een bestuurder gecontroleerd die nog DNA in verband met een onderzoek moest afstaan. Ten slotte werd van één bestuurder een openstaande boete van 200 euro geïnd. De controle verliep in een gemoedelijke sfeer. Vrijwel iedere zaterdagavond verzamelt zich in de avonduren een grote groep van bestuurders en liefhebbers van sportieve en/of gepimpte autos zich in de omgeving van de Jeverweg. Op een grote parkeerplaats komen zij bij elkaar. Deze meetings gaan echter gepaard met veel overlast. Bestuurders trekken korte sprints over het parkeerterrein, maken zogenaamde burn outs, veroorzaken onnodig geluid met hun luide geluidsinstallaties en geven zij onnodig veel gas. Een aantal van deze bestuurders maakt zich geregeld schuldig aan racen op de omliggende wegen Bornholmstraat, Bergenweg, Osloweg en Lubeckweg. De overlast en het racen tijdens de meeting heeft al meerdere keren tot ongevallen geleid. Veelal jonge onervaren bestuurders verloren de macht over het stuur. Gelukkig leidden de ongevallen alleen tot blikschade en lichte verwondingen.

Prostituee aangehouden voor mishandeling agent

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond op de Bornholmstraat in Groningen een 25-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. Politieagenten controleerden de vrouw op een parkeerplaats bij de tippelzone. Daar de prostituee een onbekende was, wilden de dienders haar identiteitsbewijs zien. De Friezin wilde hier ondanks meerdere verzoeken en uitleg niet aan meewerken. Hierop werd zij aangehouden. Toen de agenten de vrouwen wilden boeien, wist zij met haar nagels één van de agenten te krabben. Hierdoor ontstonden enkele bloedende wondjes op de hand van de agent. De verdachte werd met gepast geweld in de boeien geslagen en naar het politiebureau gebracht. Zij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op voor de mishandeling en het verzet. Ook krijgt de prostituee een bekeuring omdat zij geen identiteitsbewijs heeft getoond.

Alcomobilist rijdt door na botsing tegen huis

MIDWOLDA De politie heeft zaterdagavond een 23-jarige man uit Midwolda aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden onder invloed. De man was met zijn auto tegen de voorgevel van een woning aan de Hoethslaan in Midwolda gereden. Tevens was de man door de tuinen van de naastgelegen woningen gereden. Hij verliet echter de plek van het ongeval. Agenten constateerden ter plekke dat de voorgevel van een woning aan de Hoethslaan ontzet was. Tevens werd er tuinschade bij meerdere woningen vastgesteld. Kort na de aanrijding werd de verdachte in zijn ouderlijke woning in Midwolda aangehouden. Hij werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Na de ademanalysetest bleek dat de 23-jarige, tevens beginnend bestuurder, 0,7 promille (320 ugl) in zijn bloed had. Tijdens het verhoor bleek dat zijn bijrijder, een man uit Midwolda, tijdens het rijden op de Hoethslaan aan de handrem had getrokken. Hierdoor was de verdachte de controle kwijtgeraakt over het stuur. Tegen zowel de bestuurder als de bijrijder wordt proces-verbaal opgemaakt. De bijrijder wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar in het verkeer. De auto van de verdachte werd op de Niesoordlaan in Midwolda aangetroffen.

Stadjer aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Gelkingestraat in Groningen een 21-jarige man uit Bedum aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij bij de ingang van een horecagelegenheid een 22-jarige man uit Bedum en een 21-jarige Stadjer heeft mishandeld. De verdachte werd aangewezen door enkele getuigen. Tijdens de fouillering bleek de man een boksbeugel bij zich te hebben. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord over de mishandelingen en het wapenbezit. De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen beledigen agenten

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Oosterstraat in Groningen een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. Agenten zagen enkele personen rennen. Op een geven moment maakte één van de personen, een Stadjer (leeftijd onbekend) een slaande beweging naar de ander. Hij kreeg hiervoor een bekeuring voor vechten op straat. Een andere betrokken man, de 30-jarige Stadjer, werd gevraagd naar zijn identificatiebewijs. Dit viel kennelijk verkeerd, want hij beledigde een agente met grove scheldwoorden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring mocht de man huiswaarts met een gebiedsontzegging. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 30-jarige.

TER APEL Dezelfde nacht beledigde een 20-jarige man uit Ter Apel agenten in de Westerstraat. De dienders reageerden op een melding van een vechtpartij in de plaatselijke discotheek. Zij troffen buiten enkele mensen aan, waaronder de Ter Apeler. Hij bleek gewond te zijn aan zijn hoofd. De man wilde dat een ambulance ter plekke kwam. Toen de agenten aangaven dat hij hiervoor naar de huisartsenpost moest, werd hij boos. Hij beledigde hierop de agenten. De man, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer bedreigt ex-vriendin

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag in de omgeving de Arubastraat in Groningen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn ex-vriendin met een mes bedreigd heeft door stekende bewegingen met het scherpe voorwerp te maken. Op grond van het signalement van de vrouw werd de ex-vriend op straat aangetroffen en ingerekend. De verdachte bekende op het politiebureau dat hij zijn ex had bedreigd. Hij mocht na het verhoor huiswaarts. De vrouw heeft al aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Haddingedwarsstraat in Groningen een 19-jarige jongeman uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De knaap wordt ervan verdacht dat hij een 21-jarige man uit de gemeente Noordenveld heeft mishandeld. De verdachte werd door het gewonde slachtoffer aangewezen. De man werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. Van de Drent is al een aangifte van het geweld opgenomen.

Snorfietser onderuit

GRONINGEN Een 24-jarige man uit Groningen is zondagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De Stadjer verloor, rijdend op zijn snorfiets, de controle kwijt op de rotonde van de Korreweg in Groningen. Door de val raakte hij gewond aan zijn bovenlichaam en gezicht. Het slachtoffer werd voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Gewonde bij ongeval

GRONINGEN Een 18-jarige vrouw uit Ten Boer is zaterdagmiddag op het Damsterdiep in Groningen gewond geraakt bij een ongeval. De jonge vrouw zag, rijdend op haar scooter, te laat dat een auto stil stond op de weg. Zij botste hierop tegen de auto. Het slachtoffer werd voor verder medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. De scooter van de Ten Boerse werd op het politiebureau geplaatst.

Motorrijder gewond bij aanrijding

ZEVENHUIZEN Een 41-jarige man uit Zevenhuizen is zaterdagmiddag op het Oostindië in Zevenhuizen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Zevenhuizer reed op het Oostindië een auto met paardentrailer, bestuurd door een 34-jarige man uit Assen, tegemoet. Op dat moment remde de motorrijder en blokkeerde zijn rem. Hierop reed de 41-jarige tegen de achterkant van de trailer. Hierbij raakte het linkerbeen van de motorrijder gewond. Van de Zevenhuizer werd op straat een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij vermoedelijk onder invloed heeft gereden. Hij werd eerst voor verdere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daarna werd in het ziekenhuis van het slachtoffer een bloedproef afgenomen. De proef moet uitwijzen of hij onder invloed op zijn motor heeft gereden. Zowel de motor als de trailer raakten beschadigd door de aanrijding.