Politie Drenthe

Zondag 9 oktober 2011

Provincie Drenthe, 09-10-2011

Gestolen auto aangetroffen

MEPPEL Zaterdagmiddag werd in de struiken bij de oprit van de A32 bij Meppel-Zuid richting Zwolle een auto aangetroffen die gestolen bleek te zijn. Het gaat om een blauwe VW Golf, die donderdagnacht in Beilen is gestolen. Mensen die tussen donderdagnacht en zaterdagmiddag in de buurt van deze oprit of in de omgeving van de Reeststouwe iets hebben gezien dat hiermee verband kan houden, worden gevraagd om dit aan de politie te melden via telefoon 0900 8844.

Verdachte inbraak aangehouden

COEVORDEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 32-jarige man uit Coevorden aangehouden in verband met een inbraak in een leegstaand pand aan de Poppenharelaan. Na een melding werd de man binnen aangetroffen. Hij werd meegenomen naar het bureau en is na verhoor weer in vrijheid gesteld, met een proces-verbaal.

Dronken vrouw aangehouden wegens belediging agenten

EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie een 26-jarige vrouw uit Emmen aangehouden in het centrum. Ze beledigde zonder verdere aanleiding twee agenten en was daarnaast erg dronken. Ze is ingesloten en zal na verhoor een proces-verbaal krijgen voor beide zaken, belediging en openbare dronkenschap.

Jongens aangehouden na vernieling autos

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie op het Mercuriusplein zes jongens uit Assen aangehouden tussen 21 en 15 jaar. Ze worden verdacht van vernieling van een auto. Na de melding troffen agenten de zes aan in de directe omgeving en ze zijn voor een nader onderzoek ingesloten. Mogelijk zijn er meerdere autos vernield en melden zich nog meer gedupeerden. De politie stelt een onderzoek in.

Beschonken automobilist tegen lichtmast

ASSEN Zaterdagnacht is een 38-jarige man uit Assen aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht dat hij op de Groningerstraat tegen een lichtmast is gereden. Na de aanrijding werd hij door getuigen in bedwang gehouden zodat hij er niet vandoor kon gaan. De man had gedronken, 1,83 promille was de uitslag van de blaastest. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Meer alcohol in het verkeer

BEILEN Zaterdagnacht controleerde de politie op de Gentiaan een 19-jarige (beginnend) autobestuurder uit Dwingeloo van een auto. Hij had gedronken, 0,641 promille, en kreeg een proces-verbaal.

HOOGEVEEN Zaterdagnacht reed een 24-jarige man uit Hoogeveen met de auto over de Van Limburg Stirumstraat terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 0,38 promille, te veel voor een beginnend bestuurder.

Later in de nacht controleerde de politie op de Nadirlaan een 35-jarige automobilist uit Hoogeveen. Hij had bijna 1 promille alcohol in zijn bloed en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Politie onderzoekt berovingen

EMMEN Zaterdagnacht is op de Oude Markeweg nabij de Landschaplaan een 16-jarige jongen uit Zwartemeer beroofd van zijn GSM. Hij werd door twee mannen bedreigd en moest zijn telefoon afgeven. Hij meldde zich later bij de politie. Later in de nacht meldde zich een 16-jarige jongen uit Emmen die meldde dat hij in dezelfde omgeving enkele uren eerder door drie mannen was bedreigd en beroofd van het geld dat hij bij zich had. Beide berovingen hebben plaatsgevonden omstreeks 1.00 uur. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bekeuringen voor onverlichte fietsers

ASSEN Zaterdagnacht hebben politiebikers op verschillende wegen twaalf fietsers bekeurd voor het rijden zonder verlichting.

Boetes voor wildplassers

MEPPEL Zaterdagnacht heeft de politie in het centrum van Meppel zes bekeuringen uitgedeeld aan wildplassers.

Aangekondigde verkeerscontroles komende week

PROVINCIE DRENTHE - Op dinsdag 11 oktober zal in het noorden van Drenthe een algemene verkeerscontrole worden gehouden op meerdere plaatsen. Op donderdag 13 oktober vindt in Assen controle plaats op het rijden door rood licht, ook op meerdere locaties.

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.