Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 11.30 uur

Utrecht, 09-10-2011

Verkeersongeval

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober zijn een man en een meisje gewond geraakt toen zij niet voldeden aan een stopteken van politiebikers.

De bikers reden die nacht omstreeks 11.10 uur in de richting van de Utrechtsestraat. Op dat moment kwam er een brommer zonder verlichting op het fietspad aanrijden. Hierop zaten twee personen die tevens geen helm droegen. De politiebikers zetten hun fiets dwars op het fietspad om de bestuurder van de brommer te laten stoppen. Dat deed hij echter niet met een aanrijding als gevolg. De bestuurder (18 uit Amersfoort) en de opzittende (een 16-jarig meisje uit Amersfoort) kwamen ten val. Beiden zijn naar het Lichtenberg ziekenhuis vervoerd. De bestuurder had een hersenschudding, een wond aan zijn had en letsel aan zijn been. De opzittende had verschillende kneuzingen en een wond aan haar knie. De bikers waren ongedeerd.

Brand verwoest gebouw

LEUSDEN Op zaterdag 8 oktober is rond 12.55 uur brand ontstaan in een gebouw aan de Paradijsweg.

Toen de politie ter plaatse kwam stond het gebouw al grotendeels in brand. De brandweer gaf om 13.40 uur het sein brandmeester. Het pand is door de brand compleet verwoest. Het is nog onbekend of er sprake is van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek.