Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom 11.40 uur

Utrecht , 09-10-2011

Vernieling bushokje

NIEUWEGEIN De politie heeft op vrijdag 7 oktober twee jongens aangehouden die verdacht worden van vernieling.

Rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat er een bushokje vernield was op de Vreeswijksestraatweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij twee jongens aan die voldeden aan het signalement. De jongens van 17 en 18-jaar beide uit Utrecht, werden hierop aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw beroofd van tas

HOUTEN Op vrijdag 7 oktober kreeg de politie rond 22.35 uur de melding dat op het Imkerspad een beroving zou hebben plaatsgevonden. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij een 19-jarige vrouw aan die aangaf van haar tas te zijn beroofd. De vrouw kwam uit het centrum gefietst toen een jongen voor haar fiets ging staan. Hij trapte haar fiets onderuit waarbij de vrouw van de fiets viel. Een andere jongen trok vervolgens haar tas van haar lichaam. Ook stond er nog een jongen op de uitkijk.

Van de verdachten is een beknopt signalement bekend:


- twee blanke jongens en één licht getinte jongen


- allen rond de 16 jaar oud


- allen droegen donkere kleding

De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuige(n) of met personen die menen informatie te hebben over deze beroving. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Alcoholcontroles

VIANEN/IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag 7 oktober op zaterdag 8 oktober heeft de politie alcoholcontroles gehouden op de Prins Bernardstraat in Vianen en op de Baronieweg in IJsselstein.

In totaal werden 345 blaastesten afgenomen. Zes bestuurders hadden te diep in het glaasje gekeken.