Politie Utrecht

Persberichten Utrecht, 11.35 uur

Utrecht, 09-10-2011

Schennispleger

UTRECHT De politie heeft op donderdag 7 oktober een man aangehouden op verdenking van schennispleging.

De politie kreeg rond 13.10 uur een melding dat op de Seinedreef een man in een auto zat met ontbloot geslachtsdeel. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij de man aan. De 47-jarige man uit Willemsoord is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding fietser en snorfietser

UTRECHT Op vrijdagochtend 7 oktober heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een snorfietser en een fietser.

Door nog onbekende oorzaak botsten de 20-jarige snorfietser uit Utrecht en de 22-jarige fietsster uit Groningen frontaal op elkaar op het fietspad langs het Jaarbeursplein.

Beiden zijn met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbrekerswerktuig aangetroffen

UTRECHT De politie heeft op zondag 9 oktober een man aangehouden die in het bezit was inbrekerswerktuigen.

De politie kreeg rond 00.15 uur de melding dat er een aantal mannen zich verdacht gedroegen op de Beneluxlaan. Toen de agenten in een onopvallende auto ter plaatse kwamen, troffen zij vijf mannen aan. Twee van hen liepen direct weg. De agenten riepen dat zij moesten blijven staan, maar hier gaven zij geen gehoor aan. Drie mannen in de leeftijd van 21,19 en 17 jaar allen uit Utrecht, bleven staan. Zij kregen een proces-verbaal voor het onnodig ophouden in een portiek.

De twee weglopers werden even later door de politie aangetroffen. Een van hen, een 19-jarige man uit Utrecht had inbrekerswerktuigen bij zich en werd daarop aangehouden. De ander, een 17-jarige Utrechter, kreeg een proces-verbaal voor het onnodig ophouden in een portiek en het niet blijven staan na een bevel van de politie.

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT Op zaterdag 8 oktober is een 32-jarige vrouw beroofd op het Lauwerecht.

De vrouw reed rond 00.45 uur op haar fiets de stad uit toen er een scooter met daarop twee jongens langs haar reed. De opzittende pakte in het voorbijrijden de tas van de vrouw van haar fiets.

Van de opzittende is een beknopt signalement bekend: hij is gezet en droeg een grijze sportbroek

De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuige(n) of met personen die menen informatie te hebben over deze beroving. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Poging beroving

UTRECHT Op vrijdag 7 oktober hebben twee jongens geprobeerd een vrouw te beroven in het park De Watertoren.

Rond 19.40 uur fietste de 48-jarige vrouw door het park toen zij tot stoppen werd gedwongen door twee jongens. De vrouw werd vervolgens geslagen waarbij ze op de grond terecht kwam. De jongens doorzochten haar fietstas, waar niets van waarde in zat, en renden vervolgens weg.

Van één van de verdachten in een signalement bekend:


- licht getinte huidskleur


- donker kort haar, geen stekels


- 15/16 jaar oud


- 1.70 meter lang


- stevig postuur


- donkere kleding

De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuige(n) of met personen die menen informatie te hebben over deze poging tot beroving. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Dronken man aangehouden

UTRECHT Op donderdag 7 oktober heeft de politie een man aangehouden voor openbare dronkenschap.

Rond 18.10 uur kreeg de politie de melding dat een man op Jaarbeursplein in een horecagelegenheid aan het schelden was tegen het personeel. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij een behoorlijk dronken man aan. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens het vervoer bedreigde de man de politieagenten, hiervan wordt aangifte gedaan.

Diefstal auto met geweld

UTRECHT Zondagochtend 9 oktober is omstreeks 06.45 uur een man aan de Marco Pololaan beroofd van zijn auto.

Het slachtoffer (37 jaar en afkomstig uit Zwitserland) was in zijn auto aan het slapen toen plotseling het raam van zijn portier door nog onbekende verdachten werd ingeslagen. Daarna is hij uit zijn auto getrokken. De verdachten zijn vervolgens weggereden in de auto. De politie verzoekt getuigen van de diefstal contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. De politie heeft de diefstal in onderzoek.