Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 09-10-2011

Mishandeling

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijdagavond 7 oktober heeft de politie twee jongens aangehouden op verdenking van mishandeling.

Na een melding gingen agenten die avond omstreeks 23.30 uur naar De Markt. Toen zij poolshoogte gingen nemen, bleek dat er een jongen licht gewond was geraakt. Het slachtoffer gaf aan dat hij na een woordenwisseling door drie jongens was aangevallen en vervolgens door een winkelruit was geduwd. Agenten troffen twee van de drie jongens aan ter hoogte van de Velperpoort. Zij voldeden aan het doorgegeven signalement. Het tweetal (17 en 18 jaar afkomstig uit Wijk bij Duurstede) is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Illegaal collecteren

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft vrijdagmiddag 7 oktober omstreeks 17.20 uur een 54-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor illegaal collecteren.

Na een melding gingen agenten naar een supermarkt aan het Binnenhof. Hier zou een man aan het collecteren voor de Clini Clowns. De melder vertrouwde de situatie niet omdat de Clini Clowns niet aan collectes doen. Agenten gingen na de tip poolshoogte nemen. Toen zij daar aankwamen, zagen zij een man die voldeed aan het doorgegeven signalement. Na het zien van de agenten liep de man snel de supermarkt in en verstopte hij de collectebus. Agenten spraken de man hierop aan. Hij gaf aan dat hij aan het collecteren was voor de Clini Clowns.

De man is meegenomen naar het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor illegaal collecteren. De collectebus is in beslag genomen. Bent u door deze man benaderd dan kunt u contact opnemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844.

In de sloot

VEENENDAAL Zaterdagavond 8 oktober heeft de politie een 30-jarige man uit Veenendaal aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in een scootmobiel reed.

Agenten gingen na een melding omstreeks 21.30 uur naar de Klompersteeg. Toen zij daar aankwamen, bleek een bestuurder van een scootmobiel in de sloot te zijn gereden. Onderzoek wees uit dat de Veenendaler alcohol had gedronken. De man is meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij 485 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingenomen omdat hij een beginnend bestuurder is. Tevens kreeg hij een proces-verbaal uitgereikt.