Politie Midden- en West Brabant

Verkeerscontrole buitengebied Breda Zuidoost

Chaam, 09-10-2011

Tijdens een alcoholcontrole in de nacht van 8 op 9 oktober tussen 19.30 en 04.00 uur hebben 28 vrijwillige politieagenten 291 voertuigen gecontroleerd. Bestuurders die in het buitengebied Breda Zuidoost de plaatsen Uvenhout, Bavel, Gilze, Alphen, Baarle-Nassau, Casteleree, Ulicoten en Strijbeek passeerden hebben een ademtest gedaan. Bij 7 van hen is proces verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed. De hoogste uitslag daarbij was 560 ug/l.

Naast alcoholgebruik werd ook de snelheid bekeken. De meeste
bestuurders reden niet harder dan de toegestane snelheid, 9 keer is er proces verbaal opgemaakt. Van een Fransman die 140 km/u reed waar 70 km/u is toegestaan (wegens wegwerkzaamheden) is het rijbewijs
ingevorderd. Omdat de bestuurder dit rijbewijs niet bij zich had, is zijn auto in beslag genomen. Overige bekeuringen zijn uitgeschreven voor kleven, het niet tonen van het rijbewijs en voor een ongekeurd APK voertuig.

De verkeersdoelstelling van dit soort controles is het vergroten van de algemene verkeersveiligheid in het buitengebied. De meeste bestuurders die werden gecontroleerd gaven aan dit een goede actie te vinden.

Auteur: Jiske van Pelt

Laatst gewijzigd 09-10-2011 12:20 | © Regio Midden en West Brabant |