Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - Man dronken achter stuur                    |
Zaterdag 8 oktober is een 52-jarige man uit Winterswijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie werd zaterdagochtend getipt door een getuige die de zichtbaar dronken man in zijn auto had zien stappen, waarbij het de man al moeite had gekost om zijn portier te openen. De politie ging op zoek naar de man en trof hem rond 11:30 uur al rijdend aan op de Kloetenseweg. Na zijn staande houding was direct duidelijk dat de man dronken was. Een blaastest bevestigde dit. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau is niet gelukt omdat de man niet kon en/of niet wilde meewerken. Een GGD-arts heeft bloed afgenomen van de automobilist. In afwachting van de uitslag van deze bloedproef is het rijbewijs van de Winterswijker ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

2011141808

|     |Ulft - Agressieve man aangehouden na bedreiging met mes   |
Een 41-jarige man uit Ulft is zaterdagmiddag 8 oktober aangehouden door de politie op verdenking van het bedreigen van een plaatsgenoot met een mes.

De politie werd rond 17:20 uur gebeld over een persoon die met een mes op straat stond te zwaaien. De man zou ruzie hebben gehad met twee andere mannen, die bij hem aan de deur kwamen om hem aan te spreken op het feit dat de 41-jarige man een familielid van de twee mannen herhaaldelijk zou lastig vallen.

Dit werd vrijwel meteen een ruzie, in eerste instantie in de woning, waarbij ook geschopt en geslagen werd. De twee mannen besloten daarop te vertrekken, maar de 41-jarige man kwam met een mes achter hen aan en heeft één van hen, een 32-jarige man uit Ulft, op straat meermaals bedreigd met het mes. De twee mannen wisten weg te rennen en snel daarna kwam de politie ter plaatse, die op aanwijzing van getuigen de 41-jarige man bij zijn woning heeft aangehouden.

Onderweg naar het politiebureau heeft de 41-jarige ernstige bedreigingen en beledigingen geuit in de richting van de agenten. Ook probeerde hij agenten aan te vallen en te bijten. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek en de politie maakt proces-verbaal op over de strafbare feiten die door hem zijn begaan.

2011141971

|     |Winterswijk - Hondeneigenaren beboet in natuurgebied      |
Zaterdag 8 oktober heeft de politie vier personen beboet die in het natuurgebied het Grote Goor, van Staatsbosbeheer, hun honden los lieten lopen en zelf ook buiten de paden liepen.

De politie zag zaterdagmiddag rond 14:30 uur op de Goordiek een auto geparkeerd staan van een vrouw die al meermaals door de politie is gewaarschuwd over overtreding van de terreinregels in het natuurgebied, waaronder het los laten lopen van honden. De politie ging op zoek naar de vrouw en signaleerde al gauw meerdere loslopende honden die door het natuurgebied struinden en diverse hondeneigenaren die buiten de paden liepen. In totaal zijn vier hondeneigenaren beboet die samen 12 honden hadden loslopen in het gebied. Twee van de hondeneigenaren waren al eerder gewaarschuwd. De boete voor overtreding van de terreinregels is 70 euro.

2011141963

|     |Wehl / Doetinchem - Inbraak in woning en horecagelegenheid|
Zaterdag 8 oktober zijn twee inbraken ontdekt in Wehl en Doetinchem, in een horecagelegenheid en in een woning.

Zaterdagochtend werd een inbraak ontdekt in een eetgelegenheid aan de Keppelseweg in Wehl. Men bleek binnen te zijn gekomen na het forceren van een deur. Er is een geldbedrag gestolen, ondermeer uit twee opengebroken gokkasten. Ook is er een hoeveelheid alcohol gestolen.

Aan het eind van de middag werd zaterdag een inbraak ontdekt in een woning aan de Koppels in Doetinchem. Buren merkten op dat de schuurdeur van de woning openstond, terwijl men wist dat de bewoners niet thuis waren. Er bleek een ruit van een deur van de woning te zijn geforceerd, waarna de woning is doorzocht. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er weggenomen is uit de woning. Uit de schuur is een damesfiets gestolen.

De politie heeft de inbraken in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Mensen die iets hebben gezien of mogelijk meer weten, kunnen de politie bellen via 0900-8844.

2011142006 / 2011141869

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --