Studiebegeleidingsinstituten officieel erkend als zorginstelling

Persbericht van Maltha Beheer B.V.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft op 8 september 2011 de drie studiebegeleidingsinstituten Maltha te Bilthoven, Zeist en Utrecht, officieel erkend als zorginstelling. Diverse diensten van Instituut Maltha kunnen nu worden vergoed uit de Zorgverzekeringswet of uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. De kroon op het werk van 30 jaar kwaliteit en visie op studiebegeleiding, aldus CEO de heer Willem Maltha.

Diensten verleend vanuit een zorginstelling betekent toegankelijkheid voor elke portemonnee. Iedereen wil dat een kind hulp krijgt wanneer het leer- en/of motivatieproblemen heeft. Hoe weet je nu of je aan het goede adres bent? De overheid borgt de kwaliteit van deze zorginstellingen. Ieder kind heeft immers recht op een deskundige diagnose, behandeling en begeleiding. "Nu de overheid passend onderwijs voor ogen heeft en zoveel mogelijk kinderen binnen het regulier onderwijs wil houden, is juist die deskundige hulp van buiten de school van belang. De scholen kunnen dit niet alleen af", aldus de heer Maltha.

De Maltha Instituten zijn een onderdeel van De Maltha groep. Nu is De Maltha groep, na 30 jaar, een begrip geworden in Nederland door grote know-how en expertise. Wat De Maltha groep onderscheidt van de anderen is een lange termijn visie voor het kind, het leren omgaan met de leer- of motivatie handicaps om maximaal mee te kunnen komen in de maatschappij. Omdat er wordt gewerkt met vaste medewerkers, kunnen zij bogen op grote successen.

Iedereen van De Maltha groep is trots op deze erkenning van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en hoopt hierdoor dat de drempel voor ouders is verlaagd om hun kind te helpen bij studieproblemen.

*

Links:
http://www.demalthagroep.nl



Razende Robot Reporter