Politie Kennemerland

Persberichten weekend 7, 8 en 9 oktober

Regio Kennemerland, 09-10-2011

Aanrijding onder invloed
IJMUIDEN, 8 oktober Bij de politie kwam vrijdagnacht de melding binnen dat er op de Waalstraat een auto tegen een geparkeerd staande auto was gereden. Ter plekke troffen de agenten de 47-jarige eigenaar van de geparkeerd staande auto en een 22-jarige IJmuidenaar, de eigenaar van de andere auto.
De 22-jarige man was lichtgewond in het gezicht geraakt, maar werd ter plekke bekeken door ambulancepersoneel. Een blaastest op straat gaf aan dat de man teveel gedronken had. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten voor verhoor.

Bejaarde automobilist rijdt bromfietsster aan
HAARLEM, 7 oktober Op de Prins Hendrikstraat is vrijdagmiddag een 16-jarige Haarlemse bromfietsster aangereden. Het meisje stond voor een rood verkeerslicht en wilde trok toen het licht groen werd op, om de Keizerstraat in te rijden. Op dat moment kwam vanaf de zijde van het Raamvest een auto bestuurd door een 83-jarige man uit Vijfhuizen aanrijden en die schepte het meisje. De man was nog een paar honderd meter doorgereden maar toen gestopt. Het meisje is met letsel aan het hoofd door ambulancepersoneel vervoerd naar een ziekenhuis, waar ze een nacht ter observatie is opgenomen.
Aangezien de man een ongeval veroorzaakt had en de leeftijd van de automobilist is zijn rijbewijs ingevorderd.

Onder invloed en zonder rijbewijs
IJMUIDEN, 8 oktober Politiemensen zagen vrijdagnacht rond 03.00 uur tijdens surveillance op de Orionweg een auto rijden die opviel door de snelheid. Toen zij de auto langs de kant van de weg zetten, bleek de bestuurder, een 19-jarige jongen uit Velserbroek, niet in het bezit van een rijbewijs. Daarnaast reed hij onder invloed van alcohol. De jongen is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Gewonden na frontale aanrijding
LIJNDEN, 7 oktober Op de Amsterdamsebaan ontstond vrijdagavond rond 23.10 uur een frontale aanrijding. Een auto bestuurd door een 20-jarige inwoonster van Gouda botste door nog onbekende oorzaak op een auto met daarin vier inzittenden. De vrouw uit Gouda was door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht gekomen, waarna de aanrijding ontstond. Drie inzittenden van de andere auto, een 56-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Amsterdam en een 83-jarige vrouw uit Halfweg, raakten gewond. Zij zijn door ambulancepersoneel vervoerd naar diverse ziekenhuizen. De vrouw uit Gouda is ter controle vervoerd naar het ziekenhuis, maar hoefde niet blijven.
De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding. Mensen die getuige zijn geweest en nog niet hebben gesproken met de politie worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Politie houdt auto-inbrekers aan
HAARLEM, 8 oktober Politiemensen stelden vrijdagnacht omstreeks 01.45 uur na een melding dat er mogelijk in autos werd ingebroken aan de Vier Sterrenstraat direct een onderzoek in. De oplettende melder had gezien dat de twee mannen in de richting van de Slachthuisstraat waren weggelopen. Door meerdere agenten werd in de omgeving gezocht naar de twee. In de Byzantiumstraat troffen agenten twee mannen aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. De mannen, Roemenen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 25 en 26 jaar oud, liepen elk aan een kant van de straat, maar bleken broers. In de omgeving werd een rugzak met daarin diverse goederen, waarschijnlijk van diefstal afkomstig, en handschoenen en inbrekerswerktuig gevonden. De beide mannen zijn hierop aangehouden als verdachte van diefstal.
Uit de auto van de melder bleek een verrekijker te zijn weggenomen, deze werd terug gevonden in de rugzak.

Rijbewijs ingevorderd bij scooterbestuurster na rijden onder invloed OVERVEEN, 8 oktober Politiemensen controleerden vrijdagnacht omstreeks 00.45 uur een snorfietsster op de Zeeweg op rijden onder invloed. De 20-jarige Heemsteedse bleek na ademanalyse een alcoholpromillage van 1, 12 in haar bloed te hebben. Hierop werd haar rijbewijs, de vrouw is beginnend bestuurder, ingevorderd. Daarnaast kreeg zij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Beschonken automobilist botst op auto en rijdt door HAARLEM, 8 oktober Zaterdagmiddag omstreeks 17.10 uur reed op het Gasthuisvest een man met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto. Deze botste daardoor weer op een andere auto. De inzittende van die auto, een 52-jarige man uit Krommenie, zag de man uit de auto stappen, onvast ter been zijn nummerbord oppakken en opnieuw instappen. De man is vervolgens weggereden. De man uit Krommenie belde de politie. Agenten zijn direct op zoek gegaan naar de auto en zagen deze rijden op de A208. In eerste instantie wilde de man niet stoppen, maar uiteindelijk sloeg hij toch af bij een benzinestation. Hier kon de man, een 55-jarige man uit Schagen, worden aangehouden. Hij bleek fors onder invloed van alcohol, bij hem werd een promillage van maar liefst 2,24 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, de man is aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding.

Automobilist onder invloed rijdt door na aanrijding HEEMSKERK, 9 oktober Op de A9 ter hoogte van de afrit Heemskerk, botste omstreeks 06.15 uur een auto achterop de auto van een 34-jarige man uit Alkmaar. De man wilde stoppen bij het tankstation daar om een en ander met de andere bestuurder af te handelen. De bestuurder van de andere auto reed echter door, waarna de man uit Alkmaar de politie belde. Agenten zijn naar de tenaamgestelde van de auto gegaan, een 21-jarieg man uit Uitgeest. Deze gaf toe dat hij de aanrijding had gehad en was doorgereden. Toen de agenten een blaastest bij hem afnamen, bleek hij onder invloed van alcohol. Van de beginnend bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval.

Hardleerse automobilist
HAARLEM, 7 oktober Politiemensen wilden vrijdagavond omstreeks 22.00 uur op de Zaanenstraat een auto controleren en gaven de bestuurder een stopteken. Deze gaf geen gehoor aan het stopteken en reed door. In de Spaarnhovenstraat stopte de automobilist, hij stapte uit en rende weg in de richting van de Preangerstraat. De 20-jarige jongen, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangetroffen in een voortuin van de Preangerstraat, waar hij zich verstopt had. Hij verklaarde direct geen rijbewijs te hebben. Daarnaast was zijn auto niet verzekerd. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Op het bureau bleek de jongen nog een aantal zaken open te hebben staan, waaronder voor bijna 1500 euro aan boetes. Daarnaast moest hij nog 54 dagen gevangenisstraf uitzitten. In verband met eerdere feiten moest ook de bromfiets van de jongen 28 dagen buiten gebruik worden gesteld. De jongen is ingesloten.

Aanrijding onder invloed
BEVERWIJK, 8 oktober Zaterdagochtend ontstond op de A9 een aanrijding waarbij twee autos betrokken waren.
Een 55-jarige automobilist uit Velsen-Noord was net via de invoegstrook de A9 op gereden, toen hij met hoge snelheid van achteren werd aangereden door een auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Alkmaar. De auto van de man uit Alkmaar kwam in de naastgelegen greppel terecht, de aangereden auto raakte eveneens fors beschadigd. De 45-jarige bijrijdster had nekklachten.
De Alkmaarder, beginnend bestuurder, bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ruzie in het verkeer
VIJFHUIZEN, 8 oktober Op de Driemerenweg ontstond omstreeks 14.15 uur een ruzie in het verkeer tussen twee automobilisten. De twee, een 44-jarige Amsterdammer en een 25-jarige man uit Katwijk, waren het niet eens met elkaars verkeersgedrag. Net na de kruising met de Schipholweg had de Amsterdammer zijn auto voor die van de man uit Katwijk gezet en was de auto uitgekomen. Er ontstond een woordenwisseling en wat geduw en getrek over en weer. Ook werd er dreigende taal geuit. Achter de twee autos waren inmiddels meerdere autos gestopt en de politie was gebeld. De Amsterdammer was er bij het zien van de politieagenten vandoor gegaan. Hij is op de N200 ter hoogte van Halfweg aangehouden. Eenmaal op het bureau is bemiddelend opgetreden, waarna zowel de Amsterdammer als de man uit Katwijk hun weg konden vervolgen.

Bromfietser gewond na aanrijding
BENNEBROEK, 7 oktober Op de Schoollaan raakte vrijdagmiddag een 17-jarige Bennebroekse bromfietser gewond, nadat hij een geparkeerde auto inhaalde. De jongen botste op een tegemoetkomende auto en kwam ten val. Hij is door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis vervoerd waar een gebroken sleutelbeen werd geconstateerd.