Mountainbiketocht in Horst (L)


34e Zandhazentocht

HORST (L), 20110916 -- Op zondag 9 oktober organiseert Toer- en Wielerclub “Oranje” uit Horst voor de 34e keer een mountainbiketocht in de omgeving van Horst, beter bekend als de "Zandhazentocht". De Zandhazentocht staat bekend om haar goede organisatie, door de Nederlandse ToerFiets Unie al jaren gekwalificeerd met 2 sterren, wat staat voor uitstekende kwaliteit. Deelname aan deze tochten is mogelijk voor iedereen, van beginner tot amateur.

Na inschrijving kan ieder in zijn of haar eigen tempo de uitgepijlde route fietsen. In de bosrijke omgeving van Horst zijn routes uitgezet van respectievelijk 20, 30, 40 en 50 km. De routes gaan voor 90% over onverharde wegen en paden. Met veel single-tracks, korte klimmetjes en de inmiddels beruchte kombochten blijft de route tot op het eind afwisselend !

Voor de jeugd is het mogelijk om de 20 km route in groepsverband onder leiding van een ervaren en gediplomeerde atb-trainer te fietsen. Onderweg wordt dan spelenderwijs de basistechnieken van het mountainbiken geleerd, denk hierbij aan o.a. veiligheid, remtechniek, bochtentechniek e.d. Deze groep start om 10 uur.

Deelnemen aan de Zandhazentocht kan door je in te schrijven bij Pretcafé de Beurs, Gasthuisstraat 27 in Horst, tussen 8.30 en 10 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 4,50 euro (leden van NTFU ontvangen 1 euro korting) en voor jeugd t/m 15 jaar slechts 1 euro! Het dragen van een valhelm is verplicht. Halverwege de tocht is er een pauzeplaats met goede verzorging (drank, koek, e.d.). Voor pech onderweg staat er een  materiaalwagen paraat en na afloop is het mogelijk je fiets af te spuiten en je te douchen. Bovendien is er een bewaakte fietsenstalling zodat je nog gezellig kunt "after-biken" in pretcafé de Beurs.

Voor de laatste info zie onze website www.twcoranje.nl of bel met Peter Alards, tel. 077-3987981, mailen kan ook: zht@twcoranje.nl