Nederlands Jeugdinstituut

Vooraankondiging: De Week van de Opvoeding

10 mei 2011

Van 10 tot en met 17 oktober 2011 staat Nederland in het teken van de eerste landelijke Week van de Opvoeding. In deze week vinden er door heel het land allerlei activiteiten plaats rond het thema opvoeden en opgroeien. Van een verkiezing van de beste oppasopa of -oma tot aan lezingen over positief opvoeden. En van een mobiele koffietafel waaraan ouders hun ervaringen kunnen delen tot aan ouderavonden over hoe om te gaan met alcohol en roken in de opvoeding. De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren. De positieve benadering van kinderen en ouders staat daarbij voorop.

Doe mee!

Gemeenten, Centra voor Jeugd en Gezin, verenigingen, scholen, instellingen en ouders kunnen meedoen aan de Week van de Opvoeding door zelf een activiteit of bijeenkomst te organiseren. Van alles is mogelijk, zolang het maar gaat over de gewone dagelijkse opvoeding en de ervaringen en vragen die daarbij horen. Heeft u belangstelling om ook een activiteit te organiseren in de Week van de Opvoeding én wilt u dat uw initiatief wordt vermeld op de landelijke agenda? Stuur dan een berichtje naar het speciaal hiervoor ingestelde mailadres van het Nederlands Jeugdinstituut: weekvandeopvoeding@nji.nl.

Initiatiefnemers

De Week van de Opvoeding is een initiatief van de gemeente Den Haag, de gemeente Roosendaal, de Ouder- en Kindcentra van Amsterdam, Centra voor Jeugd en Gezin van Rotterdam Rijnmond, Haarlem, Den Bosch en Ede, Stade Advies (CJG regio Lekstroom en Utrecht West), de Family Factory, het opvoedblad/site J/M voor Ouders, de VNG, STIVORO, het Trimbos-instituut en het Nederlands Jeugdinstituut.