Gemeente Eindhoven

Eindhoven doet mee aan de Week van de Opvoeding

Van 10 tot 17 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. Ook Eindhoven doet mee. Met leuke en interessante activiteiten rond het thema opvoeden en opgroeien. Voor alle ouders en kinderen in Eindhoven.

In de Week van de Opvoeding worden lezingen, themabijeenkomsten en extra spreekuren gehouden. Woensdag 12 oktober is er van 13.00 tot 17.00 uur een OpvoedSpektakel in Speelpark de Splinter met een informatiemarkt, theater, gezonde fruithapjes en entertainment. De Eindovense Week van de Opvoeding wordt georganiseerd door Welzijn Eindhoven, PeuterPlaza, Speelpark de Splinter, GGD Brabant-Zuidoost, MEE Zuidoost Brabant, Halt Oost-Brabant en het Centrum Jeugd en Gezin.

Ouders, bedankt!

Opvoeden is leuk, vol uitdagingen en vaak vanzelfsprekend, maar niet altijd even gemakkelijk. Steeds meer ouders vinden het heel gewoon om hierover te praten. Dat is positief! En dat mag best eens onder de aandacht worden gebracht. De Week van de Opvoeding draait om die aandacht. Een mooie kans om ervaringen over opvoeden en opgroeien te delen met andere ouders en beroepskrachten en alledaagse vragen te stellen aan elkaar.

Aansprekende discipline

In de Week van de Opvoeding verschijnt het tweede nummer van de Eindhovense editie van de Tipkrant. De Tipkrant staat boordevol opvoedtips en nuttige informatie voor alle ouders. Thema van dit nummer is `een aansprekende discipline hanteren', één van de vijf basisprincipes van Positief Opvoeden, de succesvolle opvoedmethode van Triple P. Het Centrum Jeugd en Gezin verspreidt de krant via consultatiebureaus, basisscholen, peuterspeelzalen, SPIL-centra, kinderopvangorganisaties en huisartsen.

Folder Week van de opvoeding 2011

auteur: Centrum Jeugd en Gezin