Gemeente Soest

Werkzaamheden kruispunt Van Weedestraat-Stadhouderslaan

29 september 2011

Werkzaamheden kruispunt Van Weedestraat-Stadhouderslaan

Voordat we beginnen met de inrichting van de straat, moeten we eerst zorgen dat het verkeer straks goed via de Beek en Daalselaan kan rijden als er éénrichtingverkeer in de Van Weedestraat geldt.

Daarom beginnen we in oktober met het aanpassen van het kruispunt Stadhouderslaan-Van Weedestraat. Niet alleen boven de grond wordt gewerkt. Ook daaronder. De riolering, kabels en leidingen worden namelijk gelijk vervangen.

10 oktober - 30 november kruispunt helemaal afgesloten

Vanaf 10 oktober tot en met 30 november is het kruispunt helemaal afgesloten voor verkeer. In de Van Weedestraat worden aan beide zijden van het kruispunt draaicirkels ingericht zodat u daar met de auto kunt keren.

In de Stadhouderslaan bij De Lindenhof is de weg breed genoeg om te keren. Aan de andere kant, moet u al bij de rotonde in de Beek en Daalselaan keren.

Draaicirkels personenauto's (PDF-Formaat, 89,88 KB)

Keerlussen (PDF-Formaat, 89,59 KB)

Vrachtwagens zijn te groot om te keren. Daarom zijn afspraken gemaakt met de winkeliers en de ondernemersverenigingen. Laden en lossen kan tussen 07.00 en 11.00 uur 's morgens en daarna geldt er een verbod voor vrachtverkeer in de straat. Ook met de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance) zijn afspraken gemaakt over de toegankelijkheid om te zorgen dat zij wel snel kunnen blijven uitrukken.

Niet alleen autoverkeer krijgt last van de werkzaamheden. Ook voetgangers en fietsers zullen enige hinder ervaren maar zij kunnen tijdens het werk wel voorzichtig de afsluiting passeren.

Kruispunt Stadhouderslaan-Korte Brinkweg

Op de Stadhouderslaan wordt ook ter hoogte van de kruising met de Korte Brinkweg gewerkt. Deze is daarom ook niet toegankelijk voor doorgaand verkeer (Korte Brinkweg blijft bereikbaar voor hulpdiensten, bewoners en laden en lossen).

Afsluiting Stadhouderslaan (PDF-Formaat, 93,54 KB)

Overlast en omrijden

We proberen de overlast van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Maar het werk is zó ingrijpend dat het niet mogelijk is de weg open te houden. En omdat het kruispunt deel uitmaakt van een zeer drukke verkeersroute door Soest, zal de overlast niet gering zijn en moet u rekening houden met verkeersopstopping in het winkelgebied en vertraging. Daarnaast worden andere wegen in Soest tijdelijk drukker omdat verkeer om moet rijden. Ook daar kunnen vertragingen ontstaan.

Omleidingsroutes

Verkeer wordt omgeleid via de Dalweg, Koningsweg en de provinciale N234. Deze wegen hebben de meeste capaciteit om extra verkeer af te kunnen wikkelen. De omleidingen worden met borden aangegeven.

Op de tekening kunt u zien u hoe het verkeer wordt omgeleid: Omleiding Van Weedestraat (PDF-Formaat, 0,60 MB)

Winkelgebied en parkeerterrein bereikbaar

De winkels in de Van Weedestraat blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Net als het parkeerterrein bij Albert Heijn. U kunt de Van Weedestraat inrijden vanaf de rotonde Burgemeester Grothestraat tot aan de kruising. Daar kunt u keren om de straat weer via de dezelfde weg te verlaten. Als u vanaf de Steenhoffstraat komt, kunt u ook tot aan de kruising doorrijden en daar keren.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neemt u dan contact op met de projectleider, de heer Reinier Kalt: e-mail r.kalt@soest.nl

PDF bestanden kunt u openen met de gratis Adobe Reader.